Gemt

Dansk Erhverv ude med opråb om regeringens erhvervspolitik: ”Nu er det nok”

29. oktober 2020

Tiden er ikke til at svække erhvervslivets rammevilkår. Brian Mikkelsen er i dag i pressen med en appel til regeringen om, at erhvervslivets rammevilkår og samarbejdet mellem det offentlige og private skal styrkes. Danske virksomheder er med til at skabe den velfærd, vi alle skal leve af. Det går ikke fortsat at lægge flere benspænd i vejen.

Tiden er ikke til udelukkelse af private aktører, højere skatter på dansk erhvervsliv og lavere arbejdsudbud.

Derfor er Dansk Erhverv onsdag og torsdag i medierne med en appel til regeringen om at føre en erhvervspolitik, der ikke skader virksomhedernes rammevilkår.

Men med de politiske tiltag, som har mødt erhvervslivet igennem en længere periode, er der behov for at råbe vagt i gevær. Det er der behov for, så regeringen ikke fortsætter  med en kurs, der skader dansk erhvervslivs rammevilkår yderligere.

I Dagbladet Børsen peger Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen, at der er plads til markant forbedring, når det gælder generelle erhvervspolitiske tiltag.

”Vi skal have et meget stærkere samarbejde om, hvordan vi skaber fremtidens velfærd – og hvordan vi får tid til den, for her er dansk erhvervsliv helt afgørende. Det er danske virksomheder, som tjener de penge, der skal finansiere vores velfærdssamfund i fremtiden. Derfor er det også helt afgørende, at vi forbedrer og ikke forringer deres muligheder for at gøre dét,” siger Brian Mikkelsen. 

” Vi kigger ikke på partifarve - kun på handlinger. Derfor går vi i rette med regeringen. Det er det tid til, at jeg træder frem på vegne af de danske virksomheder og siger: Nu er det nok.”

Tiden er til styrket samarbejde om fremtidens udfordringer som f.eks. den grønne omstilling og fokus på styrket offentlig-privat samarbejde, herunder fokus på at private aktører ikke udelukkes fra socialområdet.

”I starten af coronakrisen så vi, hvordan er godt samarbejde mellem regering, myndigheder og erhvervsliv kan fungere. Det skal også kunne fungere i andre sammenhænge,” siger Brian Mikkelsen.

Læs også: Analyse fra Børsen el. Børsen Mener (kræver login til Børsen)

Blandt andet er det bekymrende, at en lang række politiske tiltag finansieres ved at pålægge erhvervslivet skatter og afgifter. Det er blevet til intet mindre end 23 foreslåede skattestigninger, hvilket beløber sig til 12 milliarder kroner. Det er uholdbart i det lange løb, da det i den grad påvirker virksomhedernes konkurrenceevne, at skattetrykket er så markant.

Samtidig er der også med Arne-reformen lavet en ret til tidlig tilbagetrækning, som hiver 10.000 mennesker ud af arbejdsmarkedet. Det er 10.000 færre til at skabe den vækst og aktivitet i virksomhederne, som Danmark har hårdt brug for.

I forvejen er der en kæmpe strukturel udfordring i, at befolkningen bliver ældre og at færre dermed skal forsøge flere de kommende år. Derfor er der brug for flere på arbejdsmarkedet – ikke færre.

Tiden er ikke til benspænd og dyre regninger for erhvervslivet. Tiden er til, at vi sammen bruger den handlekraft, som både politikerne og virksomhederne har, til at bane vejen for en fælles retning for Danmark.

En retning som er grøn, digital og båret af et stærkt offentlig-privat samarbejde.

På den måde skaber vi verdens bedste land at drive virksomhed i. Og kun på den måde kan vi sikre fundamentet for verdens bedste velfærd.

Læs mere i denne baggrundsartikel på Brian Mikkelsens LinkedIn-artikel. Vi håber, du vil debattere med.

 

Kontakt os