; ;
Gemt

25 kvindelige iværksættere du bør kende 2021

15. april 2021

Dansk Erhverv lancerer publikationen: ’25 kvindelige iværksættere du bør kende’. Det gør vi fordi, vi i Danmark er kommet et godt stykke vej med at få flere kvinder til at stifte virksomhed, men slet ikke er i mål. Det skal vi lave om på, og det kan vi blandt andet gøre ved at fremhæve inspirerende rollemodeller.  

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at kun 8 pct. af adspurgte iværksættere nævner én eller flere kvindelige rollemodeller. Det er afgørende, at vi får udlignet denne skævvridning, hvis Danmark skal være verden bedste iværksætterland. Der skal skabes alsidighed og diversitet på den danske iværksætterscene, så alle idérige danskere i højere grad har mod på at starte deres egen virksomhed.

Med publikationen sætter Dansk Erhverv fokus på kvinder, der har stiftet en virksomhed, der viser vækstresultater. Det er vigtigt, for vækstvirksomheder skaber jobs og velstand i Danmark.

Dansk Erhverv har modtaget en lang række indstillinger til kandidater til publikationen. Feltet har været fyldt med ambitiøse iværksættere, der har haft modet til at bygge en virksomhed. De 25 iværksættere er udvalgt af en jury, som er sammensat af erhvervskvinder med kompetencer inden for virksomhedsdrift, investeringer og med bred indsigt i den danske iværksætterscene.

De 25 kvindelige iværksættere:

De 25 kvindelige iværksættere er udvalgt på baggrund af indstillinger fra offentligheden og efterfølgende bedømmelser fra en jury bestående af erhvervskvinder med kompetencer inden for virksomhedsdrift, investeringer og med bred indsigt i den danske iværksætterscene.

Indstillingsdeadline for 2022 annonceres i foråret 2022. Krav for kandidater: 

  • Kvinder der har stiftet, eller været med til at stifte, en virksomhed. 
  • Virksomheden skal være under 7 år gammel og have vist synlige vækstresultater.