; ;
Gemt

Undgå momsbøvl – tilmeld dig Moms One Stop Shop

31. august 2021

De nye europæiske momsregler er trådt i kraft, og derfor er det en rigtig god idé at tilmelde sig Moms One Stop Shop, hvis du vil undgå unødvendigt bøvl og potentielle bøder. 

Den 1. juli trådte de nye europæiske momsregler i kraft. De betyder blandt andet, at du skal betale moms i forbrugerens hjemland, hvis du samlet set sælger for mere end 10.000 euro til andre EU-lande.  

Som altid med nye regler kan det være lidt bøvlet at komme i gang med at følge dem. Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du tilmelder dig den digitale europæiske løsning ”Moms One Stop Shop”. Gør du det, så slipper du for at momsregistrere dig og indbetale moms i alle de EU-lande, som du sælger til, og du kan bare nøjes med at være registreret i Danmark. 

Det er en fin hjælp, men der er ikke mange virksomheder, som indtil videre har benyttet sig af muligheden. Faktisk har blot omkring 1000 danske virksomheder tilmeldt sig, forklarer Jørgen Wissing Jensen, underdirektør i Skattestyrelsen til Børsen. Han vurderer, at det for op imod 10.000 virksomheder vil være en god idé at tilmelde sig.  

“Ordningen skaber administrative lettelser i hverdagen for især små virksomheder. Derfor kan jeg kun opfordre virksomheder, der endnu ikke kender ordningen, til at tilmelde sig den.”  

Du kan tilmelde dig ordningen via dette link. 

Gode regler - især for danske virksomheder 

Den opfordring støtter Carsten Rose Lundberg fra Dansk Erhverv.  

”Jeg forstår godt, hvis man synes, at det lyder lidt uoverskueligt med nye momsregler, men der er rigtig god hjælp at hente hos Moms One Stop Shop. Og vi hører også fra virksomheder, der har brugt tilbuddet, at det er relativt smertefrit, så det er bare at komme i gang.” 

Han minder om, at de nye regler er til fordel for danske virksomheder. 

”Det er en konkurrencemæssig fordel for danske webshops at kunne sælge varer med den moms, der gælder i forbrugerens land. Reglerne betyder også, at udenlandske netbutikker skal afregne dansk moms, når salget samlet set overstiger den nævnte grænse. Det skal man også huske, når man synes, at det er lidt bøvlet med nye regler.” 

Vi afholder flere webinarer og seminarer om de nye regler. Se dem alle her og find et tæt på dig 

Momssatser i Europa - brugbart redskab til at finde momssatsen  

Læs om de nye regler for moms 

Kontakt

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent
Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Fagchef for digital handel
Medarbejderprofil