Gemt

Inklusion af LGBTI+ personer i din virksomhed

17. december 2021

Find inspiration, viden og vejledning om, hvordan du kan understøtte et mere inkluderende arbejdsklima for LGBTI+ personer i din virksomhed.

Medarbejderne er det vigtigste aktiv for en virksomhed. Danske virksomheder skal derfor arbejde for at sikre et arbejdsklima, der giver plads til forskelligheder, og hvor alle medarbejdere kan trives og føle sig respekteret, uanset deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Det skaber den største værdi for medarbejderne, for arbejdsklimaet og i sidste ende virksomheden.

Det er arbejdsgivers pligt og ansvar at sikre alle ansatte mod chikane. Herunder at arbejde på at understøtte et arbejdsklima, hvor medarbejdere trygt kan gå på arbejde uden at opleve usaglig forskelsbehandling, mobning og krænkende adfærd.

Alle medarbejdere skal kunne være sig selv, når de går på arbejde – og ingen skal føle at de ikke kan være åbne om deres LGBTI+ identitet.

I Dansk Erhverv har vi der for etableret en infoside, hvor du kan finde råd, vejledning og viden om, hvordan din virksomhed kan arbejde med at understøtte et mere inkluderende arbejdsklima for LGBTI+ personer på jeres arbejdsplads.

Se infosiden her

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Johannes Orheim

CSR -konsulent