Gemt

Coronakrisen har givet live- og videoshopping luft under vingerne

07. juli 2021

Ifølge E-handelsbarometeret har 14% af B2C-virksomhederne udbudt salg via eksempelvis Facebook Live. B2B-virksomhederne halter lidt bagefter – dog har de planer om at komme efter det.  

Hvem siger, at købeoplevelsen er mindre personlig, når den foregår online?  

Mens forbrugerne under coronakrisen har tilbragt flere timer end normalt hjemme i sofaerne , fandt netbutikkerne endnu en måde at tage kunden i hånden på: live- og videoshopping. Det viser E-handelsbarometeret. 

Det er især omnichannel-butikkerne, der har brugt eksempelvis Facebook Live til at byde kunderne inden for. 

”Det er imponerende at se, hvordan mange virksomheder på kort tid har taget de nye muligheder til sig.  De har introduceret salg på en række nye kanaler, som i den grad passer til den moderne forbrugers behov,” siger E-handelsdirektør hos Dansk Erhverv, Niels Ralund. 

Populært hos kunderne 
Muligheden er ikke gået kundernes næse forbi. Ifølge e-handelsanalysen fra marts har knap hver femte forbruger gjort brug af enten live- eller videoshopping. Liveshopping – hvor butikker viser deres sortiment frem, og man kan bestille varerne live – blev dog hyppigere benyttet en videoshopping, hvor man guides personligt af en sælger. 

Det er særligt tøj, sko og accessories, som er blevet handlet via live- og videokanalerne. Lidt over seks ud af ti forbrugere har handlet tøj via liveshopping, mens takeaway tager andenpladsen med lidt over hver tredje ordre. 

B2B-virksomheder halter bagefter 
B2B-virksomhederne også har skruet ned for den fysiske tilstedeværelse under corona, men live- og videoshopping har dog ikke blomstret i samme grad. Knap én ud af ti B2B-virksomheder har gjort brug af video- og liveshopping, mens tre ud af fire har fravalgt det eller ikke mener, at det er relevant med deres produkter.  

Der er dog flere B2B-virksomheder – knap én ud af fem – som har konkrete planer om live- eller videoshopping i 2021. 

”Det er ikke så mærkeligt, at der i begyndelsen har været lidt mere tryk på live- og videokanalerne hos B2C-netbutikkerne, men meget tyder på, at B2B’erne nu også er ved at komme efter det,” siger Niels Ralund, som forventer, at den øgede brug af nye formater vil vare ved efter krisen. 

Kunderne har taget det til sig, og det kan gøres relativt billigt for netbutikkerne, så det vil vi se mere af i fremtiden.” 

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil