; ;
Gemt

Ny opdateret mærkningsvejledning fra Fødevarestyrelsen

07. juli 2021

Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort deres nye opdaterede vejledning om mærkning af fødevarer, der beskriver reglerne for den information, der skal findes på fødevarer.


Mærkningsvejledning beskriver bestemmelserne i mærkningsforordning 1169/2011 og mærkningsbekendtgørelsen og er rettet mod producenter, importører og forhandlere af fødevarer, og de myndigheder, der skal føre tilsyn med mærkningsreglerne.

Vejledningen skal erstatte vejledning nr. 9430 af 13. juni 2018 om mærkning af fødevarer, men er endnu ikke offentliggjort på Retsinformation.

Se den opdaterede mærkningsvejledning på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Ifølge Fødevarestyrelsen er kapitel 6 om oprindelsesmærkning det kapitel, der kom markant flest høringssvar til, da udkastet var i høring sidste år, og som Dansk Erhverv kommenterede på. Det har primært ført til ændringer i eksempler samt en lempelse af visse tidligere vejledningsmæssige retningslinjer.

Til afsnit 17.19 om anprisninger vedr. miljømæssige og etiske forhold, har flere høringssvar ønsket flere eksempler på anprisning af fødevarer, samt hvordan disse kan opgøres og dokumenteres. Afsnittet er derfor blevet udbygget enkelte steder og der er indsat to ekstra eksempler. Ifølge Fødevarestyrelsen kan der på nuværende tidspunkt ikke komme vejledning om valg af opgørelsesmetoder, men de vil følge udviklingen, og revidere og udbygge afsnittet yderligere i takt med, at de får mere viden om området.

Se Fødevarestyrelsens høringsbrev, der beskriver de større ændringer til mærkningsvejledningen.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent