{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
30. marts 2021
Kontrolkampagne om mærkning og anvendelse af desinfektionsmidler i fødevarevirksomheder
Kontrolkampagnen er en fortsættelse af sidste års kampagne om mærkning og anvendelse af desinfektionsmidler i fødevarevirksomheder.
Formålet med kampagnen er, at:
Under kampagnen vil Fødevarestyrelsen besøge detailbutikker, der anvender udstyr eller inventar, som er vanskeligt at desinficere, fx delikatesser, is butikker, kaffe- og juicebarer og institutionskøkkener.
Fødevarevirksomheder må kun anvende godkendte desinfektionsmidler, som er mærket med det godkendelsesnummer Fødevarestyrelsen har tildelt produktet. Se Lister over godkendte desinfektionsmidler på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Brugsanvisningen skal følges, så der opnås en tilstrækkelig desinficerende effekt, og så der ikke efterlades sundhedsskadelige rester i fødevarerne. Det er vigtigt, at overflader er tilstrækkelig rene inden desinficeringen påbegyndes.
Læs om kontrolkampagnen Mærkning og anvendelse af desinfektionsmidler i fødevarevirksomheder 2021 og Mærkning og anvendelse af desinfektionsmidler og pattedypningsmidler i fødevarevirksomheder 2020 på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Kontrolkampagne om færre syge af fødevarebårne virus
Fødevarestyrelsen gennemfører kontrolkampagnen som led i deres mission og strategi om færre syge af maden. De hyppigst registrerede typer af virus, der er årsag til fødevarebåren sygdom i Danmark, er norovirus som giver Roskildesyge, og hepatitis A virus som giver leverbetændelse. Formålet med kampagnen er, at:
Det er bl.a. engros- og detailvirksomheder med levering af serveringsklar mad, catering, dagligvare- og specialforretninger og serveringsvirksomheder der kan få besøg af Fødevarestyrelsen.
Norovirus smitter nemt, 1-10 viruspartikler er nok. Håndsprit dræber ikke norovirus men det gør varmebehandling over 100 °C i 1 minut. Læs mere om Virus i fødevare på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Læs om kontrolkampagnen Færre syge af fødevarebårne virus på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Kontrolkampagne om transportforhold i detailleddet
Fødevarekontrollen sætter med denne kampagne fokus på hygiejne- og temperaturforhold hos fødevarevirksomheder, når de selv henter råvarer, og når de leverer fødevarer ud til kunderne. Formålet med kampagnen er at kontrollere, om reglerne på området bliver efterlevet og at vejlede herom.
Fødevarestyrelsen vil besøge detailvirksomheder som fx serveringsvirksomheder, restauranter, mindre dagligvarebutikker mv. der:
Kontrolkampagnen medtager ikke den lejlighedsvise udbringning af fødevarer fra supermarkeder eller restauranter på baggrund af bestillinger, herunder udbringning via bude etc.
Læs om kontrolkampagnen Transportforhold i detailleddet på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Læs mere om Transport af fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.