Gemt

Ny momsordning giver bedre vilkår for e-handlen

23. marts 2021

Fra 1. juli 2021 træder de nye fælles EU-e-handelsmomsregler i kraft, så momsfritagelse for ”små” Kinapakker og lavere fjernsalgsgrænser i EU giver mere lige konkurrence. Det glæder Dansk Erhverv, som længe har påpeget problemet med manglende momsbetaling.

De nye fælles momsregler i EU indebærer en ophævelse af momsfritagelsen for småforsendelser fra tredjelande med en værdi på maksimalt 80 kr. og en ny lavere fjernsalgsgrænse for det samlede salg i EU på 10.000 euro.   

Momsordningen indeholder også en udvidet digital One-stop-shop, som vil gøre momshåndtering lettere for netbutikker, der får mulighed for at afregne moms til hele EU hos deres nationale momsmyndigheder, når de sælger varer og ydelser til forbrugere inden for EU  

”Jeg er en rigtig glad for den kommende momsordning. Dansk e-handel har i mange år kæmpet en hård kamp mod de ulige vilkår på momsområdet, og med den kommende ordning forsvinder både momskonkurrencen internt i EU og fra 3. lande. Kan vi samtidig få den bebudede kontrolindsats fra Skatteministeriet til at følge tæt op på reglerne, så går vi lysere tider i møde,” siger e-handelsdirektør Niels Ralund, Dansk Erhverv. 

Skatteministeriet har for nylig udsendt en pressemeddelelse om øget indsats mod snyd, og Dansk Erhverv har opfordret til, at indsatsen også sætter fokus på grænseoverskridende e-handel. 

Dansk Erhverv følger og orienterer løbende om udviklingen om de nye momsregler, da flere medlemsstater har meddelt, at selv om reglerne træder i kraft 1. juli 2021, så er udviklingen af de digitale løsninger ikke helt på omgangshøjde med reglernes ikrafttræden. Enkelte lande vil derfor have overgangsordninger, hvor den enkelte virksomhed selv bør tjekke, hvordan man skal forholde sig på de forskellige markeder.   

Læs mere her Er du klar til de nye momsregler for e-handel pr. 1. juli 2021? (danskerhverv.dk)  

Fortsat behov for momskontrol med grænseoverskridende e-handel (danskerhverv.dk) 

Skatteministeriet: Skattekontrollen styrkes: Stærkere indsats over for organiseret skattekriminalitet 

Kontakt os

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent