Gemt

Nyt skema for risikoanalyse i fødevarevirksomheder

30. marts 2021

Fødevarestyrelsen har udarbejdet et nyt skema til skriftlig risikoanalyse i fødevarevirksomheder. Skemaet erstatter de gamle blanketter, og gælder nu også lav risiko virksomheder.

Alle fødevarevirksomheder skal have en risikoanalyse i deres egenkontrolprogram, som en del af dokumentationen for virksomhedens interne procedurer for at sikre en høj fødevaresikkerhed.

Tidligere skulle fødevarevirksomheder i kategorien ”ultra-lav risiko” ikke udarbejde en skriftlig risikoanalyse. Det ændres der på nu med en ny vejledning om egenkontrol for fødevarevirksomheder fra Fødevarestyrelsen, som netop er sendt i høring.

Fødevarestyrelsen har i samme omgang lavet et nyt skema, som kan anvendes af alle som en skabelon for den skriftlige risikoanalyse, der skal sikre en fyldestgørende gennemgang af sammenhængen mellem:

  • Virksomhedens fødevareaktiviteter.
  • Risici forbundet med aktiviteterne.
  • Styringsmuligheder – dvs. hvad kan virksomheden gøre for at undgå, at kunderne bliver syge af at spise maden.

Du kan tilgå Fødevarestyrelsens nye skema for skriftlig risikoanalyse her

Det er fortsat muligt for virksomheder i kategorien ”ultra-lav risiko” at nøjes med gode arbejdsgange (GAG), der som udgangspunkt er mundtlige.

Læs mere om egenkontrol og risikoanalyse på Fødevarestyrelsens hjemmeside eller kontakt Dansk Erhverv.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent