Gemt

Manglen på arbejdskraft i landtransporten er fortsat høj

30. november 2021

Nye tal for Danmarks Statistik viser, at manglen på arbejdskraft er den største produktionsbegrænsning i landtransporten.

 

I oktober melder 40 pct. af virksomheder i landtransporten om mangel på arbejdskraft. Der er sket en markant stigning siden årsskiftet, og siden juli har andelen ligget på ca. 40 pct. 

Manglen på arbejdskraft er en generel udfordring for dansk erhvervsliv i øjeblikket, og det gælder også transportsektoren.

Både turistbusbranchen og vejgodsbranchen oplever i øjeblikket stor mangel på chauffører, hvilket også har været drøftet i Transportudvalget på et samråd med transportminister Benny Engelbrecht. I den forbindelse har Dansk Erhverv sammen med Dansk PersonTransport bl.a. udarbejdet et forslag til handleplan for imødegåelse af chaufførmanglen i busbranchen, som blev fremsendt til Transportudvalget forud for mødet. Handlingsplanen kan læses her: Handleplan for imødegåelse af chaufførmanglen i busbranchen.pdf

Dansk Erhverv har desuden lanceret en økonomisk 2025-plan. Reformplanen viser vej til den nødvendige arbejdskraft, danske virksomheder mangler her og nu og på længere sigt. Reformplanen er fuldt finansieret, øger beskæftigelsen med 25.000 fuldtidspersoner og løfter BNP med 30 milliarder kr. i 2025. For Dansk Erhverv er det afgørende at have de rette rammevilkår, så virksomhederne har mulighed for at ansætte den efterspurgte arbejdskraft, som er med til at sikre velstand og velfærd.

Du kan læse mere om planen her.

Kontakt os

Transport

Jesper Kronborg

Branchedirektør for Dansk Erhverv Transport
Medarbejderprofil