; ;
Gemt

Ny analyse: Forbrugerne kickstarter julehandlen til Black Friday

23. november 2021

En ny undersøgelse udarbejdet af Dansk Erhverv viser, at knap hver anden dansker, der vil handle til Black Friday, forventer at benytte sig af de fysiske butikker. Dette er 12 procentpoint mindre end 2019.

Når Black Friday løber af stablen forventer 26 pct. af danskerne at gøre brug af de gode tilbud på Black Friday. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv. Henholdsvis 74 pct. af disse  har tænkt sig at handle online, og 52 pct. forventer at benytte sig af fysiske butikker. Siden 2019 har færre valgt at handle fysisk, hvilket tyder på, at danskerne ikke er vendt tilbage til de samme forbrugsmønstre som før corona.

Juleindkøb, sortiment og pris

Når danskere, som påtænker at handle på Black Friday, bliver spurgt ind til, hvad der er de vigtigste faktorer, når de skal beslutte, hvor de vil handle, er det ikke overraskende, at 94 pct. svarer, at de handler der, hvor de tror, de kan opnå den bedste pris.
Dertil svarer 82 pct. af de adspurgte, at de handler der, hvor butikken har et bredt udvalg af de varer, de efterspørger.Igen i år benytter danskerne sig af Black Friday til at kickstarte julehandlen. Undersøgelsen viser, at tre ud af fire danskere (76 pct.), som vil handle på årets Black Friday, påtænker at bruge dagen til at købe julegaver, hvilket er en lille stigning fra 2019, som lå på 69 pct.

Stigningen kan muligvis også delvist forklares ved forsyningsudfordringerne med at få alle varer hjem inden jul, hvilket får forbrugerne til at fremrykke en del af julegaveindkøbene.


Hele 69 pct.  forbinder Black Friday med overforbrug og miljøbelastning, men meget tyder på at danskerne benytter udsalget til at få overstået allerede planlagte indkøb, og at udsalgsdagene ikke fører til øget handel, men blot forskyder den fra december til slut november.

Se hele analyse om forventninger til Black Friday 2021

 

 

Analyse - forventninger til Black Friday 2021

pdf

Download

Kontakt

Handel

Matthias Korth Vesterdal

Politisk konsulent