Gemt

MitID erstatter NemID – bliv klar nu

09. september 2021

Den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv, erstatter NemID. For virksomhederne vil overgangen fra NemID til MitID begynde fra foråret 2022, men i Dansk Erhverv anbefaler vi, at medlemsvirksomhederne allerede nu tjekker de ændringer, der er på vej.

Digitaliseringsstyrelsen har nu meldt lanceringsplanen ud for skiftet fra NemID til MitID. Overgangen til det nye identifikationssystem starter med borgerne, hvor mange nu opfordres til at opdatere deres ID-oplysninger i NemID, inden skiftet.

De første borgere tager MitID i brug i oktober 2021, og disse brugere vil kunne bruge deres nye MitID til log-in, men ikke til signering. Derfor er det vigtigt, at alle borgere beholder deres NemID, selvom de har fået MitID, da de to systemer vil fungere side om side.

Den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur, lanceres i maj 2022. Her vil de første virksomheder kunne tage MitID Erhverv i brug under en pilotfase. Derefter vil virksomheder og foreninger overgå til den nye løsning i løbet af de efterfølgende måneder. I første omgang tilbydes virksomheder og foreninger med op til tre medarbejdersignaturer at overgå til den nye løsning.

Overgangen fra NemID til MitID i flere tempi har ikke konsekvenser for den enkelte virksomhed og bruger, da NemID medarbejdersignatur bliver holdt kørende, indtil overgangen til MitID Erhverv er gennemført.

I Dansk Erhverv anbefaler vi, at medlemsvirksomhederne allerede nu tjekker de ændringer, der er på vej med MitID og forbereder sig på den nye løsning. Digitaliseringsstyrelsen har et bud på en tjekliste ”Gør klar” til MitID.

NemLog-in broker og signering

Alle myndigheder og virksomheder med en tjeneste der bruger NemID, skal i fremtiden bruge en broker for at kunne tilbyde log-in med MitID. Virksomheder kan som privat tjenesteudbyder tilslutte deres tjeneste til NemLog-in og anvende NemLog-in som MitID broker.

Det nye NemLog-in går i luften med NemLog-in broker den 22. september 2021. Tjenesteudbydere, som er tilsluttet NemLog-in, kan derefter tilbyde deres brugere at logge ind med NemID og MitID. Tjenesteudbydere, som ikke allerede er tilsluttet NemLog-in, kan tilslutte sig efter en pilotfase.

MitID betyder også, at der kommer en ny signeringsløsning, som skal erstatte den eksisterende signeringsmulighed i NemID og NemLog-in. Signeringsløsningen vil være klar den 6. december 2021

MitID ved online betalinger

Det bliver også MitID, der afløser NemID til SCA-validering af kortbetalinger på nettet. Indtil videre fortsætter det som hidtil med NemID, og i løbet af 2022 vil MitID så tage over. Der vil komme nærmere besked fra FinansDanmark, når overgangen i 2022 nærmer sig.

 

Læs mere om overgangen til MitID hos Digitaliseringsstyrelsen

Kontakt os

Digital Handel

Henrik Theil

Chefkonsulent