; ;
Gemt

Ny webguide om due diligence for menneskerettigheder

21. september 2021

Hvad vil det sige, at en virksomhed arbejder med due diligence for menneskerettigheder? Hvad forventes der af en virksomhed i arbejdet med dette? Hvilke tiltag kan virksomheden helt konkret iværksætte? Og hvornår ved virksomheden, at det den gør, er godt nok? Det kan man få hjælp til i ny webguide til fødevaresektoren.

 

Der er en grundlæggende forventning om, at ansvarlige virksomheder respekterer og arbejder struktureret med menneskerettigheder i deres værdikæde. Det er kort sagt, hvad arbejdet med due diligence handler om. FN og OECD har fx sat retningslinjer for, hvad der forventes, at virksomheder arbejder for, således at deres aktiviteter ikke har nogen negativ indvirkning på menneskerettighederne i hele værdikæden.

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) har sammen med aktører i fødevareerhvervet, udarbejdet en webguide om due diligence for menneskerettigheder. Guiden kan hjælpe virksomheder i fødevaresektoren til bedre efterlevelse af de internationale standarder om menneskerettigheder samt leve op til kundernes forventninger. Guiden bryder arbejdet ned i 6 konkrete skridt, og giver en række cases og eksempler, der hjælper virksomheder med at komme i gang. Guiden henvender sig til små- og mellemstore virksomheder i fødevareklyngen.

Har du styr på menneskerettigheder i din forretning?
- En guide til små og mellemstore virksomheder i fødevareklyngen.

Kontakt

Fødevarer

Anders Kroman Liin

Politisk konsulent