{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
08. april 2022
Flere af Dansk Erhvervs medlemmer er parate til at ansætte personer, der er flygtet fra krigen i Ukraine, og flere virksomheder melder, at de står klar med ansættelseskontrakter.
Det gælder blandt andre JYSK, som torsdag formiddag tog imod beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen og Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, for at tale om rekruttering og ansættelse af ukrainske flygtninge.
Det foregik i JYSK’s butik på Vesterbrogade i København, hvor JYSK’s President & CEO, Jan Bøgh, tog imod og viste rundt.
JYSK: Behov for en hurtigere proces
På besøget fortalte Jan Bøgh, at JYSK oplever flaskehalse, især når det gælder logistik og lageropgaver, og at det derfor vil være oplagt at ansætte ukrainere – både af hensyn til JYSK’s behov for arbejdskraft, men også for at hjælpe ukrainere i nød.
Ventetid på at få en opholdstilladelse gør det imidlertid svært for ukrainerne at komme i gang.
”Vi vil jo gerne kunne ansætte de ukrainske flygtninge allerede på mandag eller sidste mandag. Vi har flaget, at vi er klar til at tage imod dem, men vi kan se, at de ikke har de nødvendige godkendelser. Vores henstilling til regeringen er, at man får skruet op for farten, sådan at vi meget hurtigere kan få dem i arbejde,” sagde Jan Bøgh.
Beskæftigelsesministeren: Ros til dansk erhvervsliv
Beskæftigelsesministeren roste dansk erhvervslivs interesse for at tage imod ukrainske flygtninge. Og han anerkendte, at ukrainerne skal i job hurtigst muligt.
”Vi kan mærke, at der er en meget stor velvilje, en meget stor imødekommenhed, en meget stor solidaritet med den situation, de fordrevne ukrainske flygtninge er i.”
”Vi skal jo så gøre, hvad vi kan fra regeringens og fra myndighedernes side for at de virksomheder, der har lyst til at ansætte ukrainere, der skal opholde sig i Danmark i en periode, mens de er på flugt, at de får det gjort så hurtigt og så nemt som muligt,” sagde beskæftigelsesministeren.
Dansk Erhverv: Indfør fast-track-ordning
Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen, fortale, at den største udfordring for Dansk Erhvervs medlemmer i forhold til ansættelse af ukrainere netop er, at godkendelsesprocessen er for lang.
”Det er nogle ukrainere, som tripper for at komme i gang, og som gerne vil ind på arbejdsmarkedet, så der er behov for en fast-track-ordning,” sagde Brian Mikkelsen.
Beskæftigelsesministeren: Vigtigt at få jobparate ukrainere ud på arbejdsmarkedet
Beskæftigelsesministeren understregede, at det er vigtigt at få jobparate ukrainere i job, fordi det vil være en fordel for dem selv og deres familier, at de har noget at stå op til om morgenen, mens de er i Danmark.
”De har kolleger, de er en del af fællesskabet, og de bruger ikke hele dagen på at sidde på de sociale medier og følge med i krigens gang derhjemme og tænke over, hvor deres mænd eller fædre nu er.
”Men derudover er der selvfølgelig også en betragtning om, at de danske myndigheder forbereder sig på en situation, hvor der kan komme op mod 100.000 fordrevne ukrainere til Danmark. Det vil være den mest omfattende og mest voldsomme flygtningesituation i Danmark siden afslutningen på 2. Verdenskrig. Med det følger selvfølgelig også en masse store udfordringer for vores velfærdssamfund, vores økonomiske situation i forhold til at håndtere det, og for hver eneste, der kommer i job og er selvforsørgende, gør det situationen så meget desto nemmere.”