; ;
Gemt

Nye tal: Stadig flere forventer at købe julegaver på nettet

15. december 2022

Nettet er stadig en foretrukken handelskanal for danskernes julegaveindkøb. Det viser tal fra Dansk Erhvervs E-handelsanalyse for november.

Se alle tallene i E-handelsanalysen – log ind for at hente den nederst på siden

Under Coronaen rykkede danskerne i stor grad på nettet for at foretage deres julegaveindkøb, og den tendens ser ud til at fortsætte.

Ifølge Dansk Erhvervs E-handelsanalyse forventer 8 ud af 10 onlinekunder at købe deres julegaver på nettet. Det er en stigning på 2 procentpoint ift. niveauet i 2021.

imageq3ax.png

Det bliver stadig jul, men julemandens sæk er lidt mindre

Selvom forventningerne til julegavebudgettets størrelse over en bred kam næsten er de samme som i 2021, er der sket en stigning på 5 procentpoint i forbrugere med et mindre budget. i år. Her angiver 28 procent, at de samlet forventer at bruge under 1999 kr. på julegaver, hvor det lå på 23 procent i 2021. Der er som nævnt ikke den store forskel på de budgetter på +2000 kr.
imagef97z.png

Samme tendens kan også spores i antallet af julegavemodtagere, der over hele linjen ligger under niveauet i 2021, så i år køber danskerne i gennemsnit gaver til 7,1 personer (mod 7,4 i 2021). Kvinder køber samlet set til flere personer (7,6) end mænd (6,4), men forskellen på køn var dog større i 2021.

”Tiderne fordrer jo lidt påpasselighed, hvor mange kæmper med et mindre rådighedsbeløb, så derfor er det ikke overraskende, at flere forventer at bruge færre penge i julen. Det er dog positivt at se, at de danske forbrugere fortsætter med at se mod nettet for at købe deres julegaver,” udtaler Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.
image4occ.png

Kommer slutspurten?

Som man også kan læse her på siden, har de første tilbagemeldinger fra julehandlen vist, at en god del af julegaveindkøbene allerede blev foretaget under Black Friday/Week. Men for netbutikker, der savner omsætning, er der måske håb forude.

Tæt på en tredjedel af onlinekunder (32%) forventer at købe deres julegaver fra midten til slutningen af juledagene (11. – 23. december).

”Optimist er nok et af de ord, jeg oftest bruger til at beskrive mig selv, og det vil jeg fortsætte med. Vi så under Black Week, at danskerne handlede efter deres forventninger, så nu krydser vi alle fingre for, at udsigterne til en jul med masser af gaver under træet vil få dem til at finde kortet frem her i slutspurten,” afslutter Niels Ralund.

Læs mere om Black Friday/Week og julehandlen:

Black Friday/Week: Forbrugerne fandt pungen frem

Julehandlen ser ud til at halte

Masser af ønsker i Ønskeskyen, men færre køb

 

 

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil