; ;
Gemt

Indstilling: 25 kvindelige iværksættere du bør kende

01. marts 2022

Dansk Erhverv lancerer for anden gang publikationen: ’25 kvindelige iværksættere du bør kende. Det gør vi fordi, vi i Danmark er kommet et godt stykke vej med at få flere kvinder til at stifte virksomhed, men slet ikke er i mål. Det skal vi lave om på, og det kan vi blandt andet gøre ved at fremhæve inspirerende rollemodeller.  

En analyse fra Dansk Erhverv viser, at kun 15 procent af adspurgte iværksættere nævner én eller flere kvindelige rollemodeller. Det er afgørende, at vi får udlignet denne skævvridning, hvis Danmark skal være verdens bedste iværksætterland. Der skal skabes alsidighed og diversitet på den danske iværksætterscene, så alle idérige danskere i højere grad har mod på at starte deres egen virksomhed.

”I Dansk Erhverv mener vi, at det er vigtigt at sætte spotlight på de kvinder, der inspirerer den næste generation af kvindelige iværksættere. Der findes mange stærke kvindelige iværksættere i Danmark, der er med til at skabe fremtidens vækstsucceser. Dem vil vi gerne hylde. Det er ikke iværksætterens køn, der skal være afgørende for succes. Kvindelige iværksættere rundt omkring i landet gør en kæmpe indsats, og det sætter vi i Dansk Erhverv stor pris på,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Med publikationen sætter Dansk Erhverv fokus på kvinder, der har stiftet en virksomhed, der viser vækstresultater. Det er vigtigt, for vækstvirksomheder skaber jobs og velstand i Danmark.

Kvalifikationskrav

  • Kvindelig stifter eller medstifter af en virksomhed
  • Virksomheden må maks. være syv år gammel
  • Virksomheden skal have vist synlige vækstresultater i forhold til omsætning og antal medarbejdere.

indstillingsperioden sluttede den 31. marts og listen offentliggøres den 8. juni 2022

imagehlumb.png

De 25 iværksættere vil blive udvalgt af en jury. Juryen er sammensat af erhvervskvinder med kompetencer inden for virksomhedsdrift, investeringer og med bred indsigt i den danske iværksætterscene.

  • Camilla Sylvest, Executive vice president, Commercial Strategy & Corporate Affairs, Novo Nordisk
  • Mette Dalgaard Hansen, Virksomhedsredaktør, Berlingske
  • Merete Friis, Senior Director, Vækstfonden
  • Christel Piron, CEO, PreSeed Ventures
  • Nima Tisdall, co-founder & CEO, Blue Lobster
  • Anne Stampe Olesen, ejer, Nordic Female Founders
  • Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik, Dansk Erhverv

Kontakt

Kursus og Event

Patrick Fuhrmann

Event- og netværkskoordinator