Gemt

Kontrolkampagne om detailvirksomheders levering af animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder

21. februar 2022

Fra februar til april 2022 kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, hvor de kontrollerer dokumentation hos detailvirksomheder, der er registreret til levering efter 1/3- reglen eller oplagringsreglen.

 

Med denne kampagne vil Fødevarestyrelsen kontrollere detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder.

Detailvirksomheder må på visse betingelser levere animalske fødevarer (kød, fisk, mælk, æg og produkter med indhold af disse fødevaretyper) til andre fødevarevirksomheder uden at blive omfattet af alle de supplerende bestemmelser i hygiejneforordningen for animalske fødevarer. Levering skal ske efter oplagringsreglen eller 1/3-reglen, og virksomheden skal være registreret til denne aktivitet hos Fødevarestyrelsen.

Formålet med kampagnen er, at:

  • kontrollere, at fødevarevirksomheder, der leverer animalske fødevarer efter 1/3-reglen eller oplagringsreglen, har aktiviteten korrekt registreret i KOR,
  • kontrollere, at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre detailvirksomheder efter 1/3-reglen, kan fremvise et regnskab, der lever op til dokumentationskravet, og at leverancerne er inden for omsætnings-, mængde- og afstandsgrænserne, samt at krav om sporbarhed er overholdt,
  • kontrollere at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder efter oplagringsreglen, overholder betingelserne herfor. Herunder, at aktiviteterne udelukkende består i oplagring (eller transport), at de specifikke temperaturkrav i bilag III i den animalske hygiejneforordning er overholdt, og at krav om sporbarhed er overholdt,
  • øge detailvirksomheders kendskab til mulighederne for at levere animalske fødevarer til andre detail- og engrosvirksomheder og vejlede dem om betingelserne herfor.

Målgruppen for kampagnen er:

  • Detailvirksomheder med registrering efter 1/3-reglen, fx dagligvareforretninger, institutionskøkkener, restauranter og specialforretninger.
  • Detailvirksomheder og detail med engros med registrering efter oplagringsreglen, fx dagligvareforretninger, institutionskøkkener, restauranter og specialforretninger samt engroshandel med salg til detailvirksomheder.

1/3-reglen og oplagringsreglen
De betingelserne man som virksomhederne skal leve op til ved levering efter 1/3-reglen og oplagringsreglen, er beskrevet i Fødevarestyrelsens autorisationsvejledning.

Læs mere om Oplagringsreglen – detailvirksomheders levering af animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder i autorisationsvejledningens afsnit 20 på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs mere om 1/3-reglen - detailvirksomheders levering af begrænsede mængder animalske fødevarer til andre detailvirksomheder i autorisationsvejledningens afsnit 21 på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Fødevarestyrelsen har annonceret en række kontrolkampagner på fødevareområdet i 2022 - få et overblik over disse i Dansk Erhvervs nyhed Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2022 fra december 2021.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent