Gemt

Deltag i tekstil-import-fremstød til Tyrkiet i marts 2022

18. januar 2022

Stabile og bæredygtige forsyningskæder er en voksende udfordring for dansk erhvervsliv. Derfor arrangerer Trade Council i Istanbul, Dansk Erhverv/WEAR og Dansk Mode & Textil i fællesskab et tekstil sourcing-fremstød til Tyrkiet i marts 2022.

 

Dansk Erhverv har tidligere arrangeret en række sourcing-fremstød og nu går turen igen til Tyrkiet, hvor du har mulighed for at blive matchet med de helt rigtige tekstilleverandører.

Hvorfor Tyrkiet?
Tyrkiet er en af ​​verdens førende producenter og eksportører af bomuld og tekstilvarer og den geografiske nærhed af Tyrkiet samt toldunionen mellem EU og Tyrkiet giver en række fordele i forhold til bl.a. import og logistik.

Den tyrkiske tekstilindustri er den femtestørste tekstileksportør i verden og blandt de førende med hensyn til social og miljømæssig bæredygtighed. Det skyldes, at tyrkiske leverandører allerede eksporterer de fleste af deres tekstilprodukter til det europæiske marked, samt det faktum, at lokal lovgivning og nærhed til kunderne kræver, at de opretholder højere bæredygtighedsstandarder end de fleste andre tekstilindustrier.

Fra 2021 har Tyrkiet mere end 7.000 tekstilproducenter, som er GOTS-certificerede. Disse virksomheder er for det meste placeret i den vestlige del af Tyrkiet, herunder Istanbul, Bursa, Izmir, Denizli og Ankara. 

Udover GOTS er der flere producenter, som har OEKO-TEX, SEDEX, BSCI og ISO-certificeringer til at dokumentere brugen af ​​bæredygtige materialer uden skadelige kemikalier og validere sikre og fair produktions- og arbejdsforhold. Med hensyn til at levere ensartet kvalitet er leverandørerne i Tyrkiet blandt de allerbedste i sektoren.

Dette besøg er for dig, hvis du:

  • Har interesse i at etablere kontakter til nye, bæredygtige leverandører med korte leveringstider, der accepterer små ordrestørrelser.
  • Ser en interesse i at arbejde med leverandører, som du kan besøge på en tre times flyveturen, og kun har 1-2 timers tidsforskel til Danmark.
  • Værdsætter bæredygtighed og ser en pointe i at sikre den sociale og miljømæssige påvirkning af produktionen af ​​dine produkter.
  • Har brug for fleksible logistikmuligheder, der omfatter både luft, sø og jernbane og ikke behøver at bekymre sig om tolden på grund af en EU-Tyrkiet toldunion.

Tilmelding og læs mere om programmet her.

Kontakt

EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for international handel
Medarbejderprofil