;
Gemt

Ny støttepulje til professionalisering samt ejer- og generationsskifte

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at oprette et nyt tilbud kaldet SMV:PRO. Herigennem vil virksomheder kunne få støtte, vejledning og rådgivning til at styrke forretningens ledelse, organisation, strategi eller tilbyde hjælp til ejer- og generationsskifte.

Nyhed

28. juni 2022

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har meddelt, at der oprettes et nyt spor der hedder SMV:Professionalisering. Formålet er at virksomheder kan få støtte, vejledning og rådgivning til at styrke forretningens ledelse, organisation, strategi eller tilbyde hjælp til ejer- og generationsskifte.

Det bliver derfor fremover muligt for danske virksomheder at søge økonomisk støtte til rådgivning når det kommer til ejer- og generationsskifte, hvilket tusindvis af familie- og ejerledere virksomheder står overfor i disse år. Konkret vil virksomheder igennem SMV:PRO kunne få gratis sparring og vejledning, samt finansieret 50 pct. af udgiften til rådgivning i de mange faser, et vellykket salg, overdragelse eller generationsskifte skal gennemgå.

SMV:PRO yder med andre ord eksperthjælp til at forberede salg af din virksomhed eller et succesfuldt ejer- og generationsskifte skifte i mange år frem. Bl.a.: 

  • Op til 100.000 kr. til dækning af professionelt forløb med toperfarne specialister
  • Status på, hvor parat din virksomhed er til ejer- og generationsskifte
  • Hjælp til at beskrive din virksomhed og værdien overfor potentielle købere
  • En udførlig plan for gennemførelse af et salg og meget mere…

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer at behandle ansøgninger på sit næste møde den 15. november 2022, hvorefter ansøgere får besked om tilsagn eller afslag.

Læs mere – og ansøg – her.

Kontakt

Politik og Analyse

Carl Andersen

Politisk konsulent for familieejede virksomheder