{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
08. november 2022
Efter noget tid undervejs har EU-Kommissionen mandag meldt ud, at Airbnb og andre platforme for korttidsudlejning af boliger fremover skal dele deres tal for bookinger med myndigheder i EU-lande. Det glæder Dansk Erhverv, som vil følge forslaget tæt.
EU-Kommissionens forslag sker som led i en indsats for at dæmme op for korttidsudlejning i store turistbyer i Europa. Her presser Airbnb nemlig et i forvejen hårdt spændt boligmarked. Det samme gør sig gældende i København, Aarhus og flere andre byer, hvor boligmanglen er stor.
”Centralt i forslaget er, at Airbnb skal dele data med myndighederne, og det er et ønske, som vi i Dansk Erhverv længe har haft. For nogle år tilbage blev der indført et udlejningsloftet på 70 dage på korttidsudlejning af private boliger, men reglerne er hullede som en si, da udlejning af værelser ikke er inkluderet i udlejningsloftet, hvorfor kontrolopgaven er nærmest umulig,” siger Lars Ramme Nielsen, der er markedschef for Dansk Erhverv.
Boliger tilbage på lejemarkedet
Airbnb har overblikket og den nødvendige data, der vil kunne skabe transparens om, hvorvidt der sker systematisk erhvervsmæssig udlejning af lejligheder under dække. For det første skaber det unfair konkurrence for hoteller og hostels, der har orden i penalhuset, betaler skat og moms, uddanner elever og tager samfundsansvar. For det andet trækker det boliger ud af lejemarkedet, der vil kunne gå til de mange boligsøgende i landets store byer.
I København er der nemlig mere end 10.000 Airbnb-lejemål tilgængelige på Airbnb, hvoraf en ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at ca. 44 pct. af dem er af ’høj tilgængelighed’, hvilket betyder, at de er tilgængelige mere end 60 dage om året. At et lejemål angives som meget tilgængelig er ikke ensbetydende med intensiv udlejning, eller at den rammer eller sågar overstiger det officielle udlejningsloft på 70 dage. Men det giver alligevel en indikation om, at udlejeren enten er meget fraværende på adressen fx opholder sig andre steder i ind- og udland, eller at udlejer har en fast alternativ adresse.
”I byer med plads til alle er der også plads til Airbnb, og selvfølgelig skal man som københavner eller århusianer kunne udleje sin bolig kortvarigt, når man for fx selv er på ferie. Men vi glæder os over forslaget og opfordrer Airbnb til at komme reguleringen i forkøbet ved allerede nu at dele information med myndighederne om de lejemål, som de udlejer,” siger Lars Ramme Nielsen.