Gemt

Ny Privacy Shield aftale rykker nærmere: ”En redningskrans for danske virksomheder”

28. september 2022

Det er yderst positivt, at ny Privacy Shield aftale kan være på plads inden udgangen af marts 2023, vurderer Dansk Erhverv.

Nyhedssitet POLITICO oplyste den 27. september 2022, at Det hvide Hus forventes at offentliggøre det længe ventede dekret om transatlantiske dataoverførsler i næste uge. Dekretet formodes at fungere sammen med nye regler fra det amerikanske justitsministerium, der skal sikre kontrol med den amerikanske efterretningstjeneste.

”Det er virkelig gode nyheder, fordi det kan være en redningskrans for de mange virksomheder, der i sidste uge blev overvældet af Datatilsynets udmelding om Google Analytics,” siger Carsten Rose Lundberg fra Dansk Erhverv og henviser til, at Googles statistikværktøj ifølge Datatilsynet ikke som udgangspunkt kan anvendes lovlig.

Når dekretet er offentliggjort i næste uge, vil det sætte gang i en ratificeringsproces fra Europa-Kommissionens side. Det kan tage op til 6 måneder, og en ny Privacy Shield aftale kan derfor være på plads i begyndelsen af 2023.

"I Dansk Erhverv følger vi udviklingen tæt, og vi krydser fingre for, at aftalen lander hurtigst muligt,” siger Carsten Rose Lundberg.

Udmeldingen sker i forlængelse af en nyhed fra marts om, at EU og USA arbejdede på en dataoverførselsaftale (danskerhverv.dk)

Læs nyheden her US expected to publish Privacy Shield executive order next week – POLITICO

Kontakt

Digital Handel

Carsten Rose Lundberg

Fagchef for digital handel
Medarbejderprofil
Digital Handel

Tina Morell

Chefkonsulent