Gemt

Trods fokus på transparens er de konkrete forslag ikke-eksisterende

30. september 2022

Regeringens 2030-plan sætter fokus på gennemsigtighed i den offentlige sektor og peger på, at den offentlige sektor skal hente inspiration fra den private sektor. Desværre anviser regeringen ingen konkrete forslag, og det er uambitiøst.


Regeringen har netop præsenteret en 2030-plan, der under fokusområdet for velfærd og nærhed i den offentlige sektor peger på:

  • At den offentlige sektor skal hente inspiration fra den private sektor
  • At vi skal øge transparensen om, hvordan den offentlige sektor drives
  • At der skal opsættes resultatorienterede styringsmål for at sikre optimal ressourceudnyttelse

Det er positive elementer og et tiltrængt fokus, og Dansk Erhverv deler visionerne. Derfor giver 2030-planen også anledning til betydelig undren, da der ikke kan peges på nogle konkrete initiativer, der øger gennemsigtigheden og optimal udnyttelse af vores ressourcer:

”Vi har længe arbejdet for, at der skal være mere gennemsigtighed og åbenhed i den offentlige økonomi. Talrige undersøgelser og dialog med virksomheder og ikke-offentlige aktører viser os gang på gang, at gennemsigtigheden er som tyk tåge”, siger markedschef i Dansk Erhverv, Morten Jung.

Derfor er det et vigtigt arbejde, som regeringen med deres 2030-plan lægger op til. Der er dog fortsat ugler i mosen, for udfordringerne opstår ofte, når vi skal gå fra tanke til handling:

”Vi mangler konkrete forslag. Vil man skabe transparens kan man f.eks. vedtage en kontrolenhed under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om korrekte beregninger af afregningspriser, udvide OECD-principperne til regionerne og kommunerne, offentliggøre de økonomiske forudsætninger og beregningsark af den offentlige økonomi, eller man kunne indhente inspiration til en mere effektivt drevet offentlig sektor fra bl.a. Holland. Her mangler vi, at regeringen skifter moderigtige ord ud med reel handlekraft”, afslutter Morten Jung.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil