; ;
Gemt

Prognose for julen 2023: Dansk Erhverv forventer bedre julehandel i år

07. december 2023

Ovenpå en svær julehandel i 2022, der var tynget af høj inflation og lav forbrugertillid, viser ny prognose fra Dansk Erhverv, at detailsalget i juleperioden 2023 vil runde 91 mia. kr.

Dansk Erhvervs nye prognose for detailsalget i julemånederne venter, at detailsalget i november og december i år vil runde 91 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på knap 4 pct. Det er blandt andet den lavere inflation, tiltagende lønvækst, stigende beskæftigelse samt øget forbrugertillid, som ventes at hjælpe julesalget på vej i år.

”Det er dejligt, at det ser ud til, at danskernes julehumør er vendt tilbage, og de dermed har lyst til at handle i julemånederne. Sidste år var stemningen og købelysten noget præget af høje energipriser, høj inflation og krisestemning, men heldigvis tegner det til at blive anderledes i år, og det er godt for de danske butikker og danskernes ønskelister forhåbentlig,” siger Henrik Hyltoft, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Gode grunde til forhåbninger om fremgang i julesalget
I oktober var forbrugerprisinflationen i Danmark på bare 0,1 pct. Det er en markant anderledes situation end op til julen 2022, hvor inflationen toppede på hele 10,1 pct. i oktober. Den lavere inflation skyldes i høj grad lavere energipriser, men man kan nu også begynde at se mere afdæmpede prisstigninger generelt.

"Generelt er det godt for julehandlen, at danskerne oplever tryghed omkring deres økonomi. Der er mere ro på i år, priserne stiger ikke så voldsomt, og der er kommet lidt mere i lønposen hos mange danskere og beskæftigelsen er høj. Det vil formentlig have en positiv effekt på julehandlen i år, og det kan vi som erhvervsorganisation kun glæde os over, for set med butikkernes øjne, så var julen sidste år ikke noget at råbe hurra for."

Juleprognose 2023

pdf

Download

Kontakt