Gemt

Dansk Erhverv etablerer Netværk for Bæredygtige Indkøb

18. januar 2023

Dansk Erhvervs Netværk for bæredygtige indkøb samler medlemmer, der handler og samarbejder med det offentlige, og som ønsker at bidrage til at gøre offentlige indkøb mere bæredygtige.

Til det årlige offentlige indkøb på 415 mia. kr. knytter der sig et markant klimaaftryk på 12 mio. ton CO2. Den offentlige indkøbsmuskel kan være en kæmpe katalysator for grøn innovation i den grønne omstilling.
 
En målrettet indsats for at fremme bæredygtige indkøb giver ikke alene en klimaeffekt. Det skaber løsninger, som private kan efterspørge, og dermed skaleres klimaeffekten, samtidig med der skabes nye grønne virksomheder. Offentlige prioriteringer kan flytte og skabe private markeder.

Bliv en del af Netværk for Bæredygtige Indkøb
Dansk Erhverv har etableret et nyt netværk for medlemmer af Dansk Erhverv: Netværk for Bæredygtige Indkøb. Som medlem af netværket får du indblik i tendenser, ny viden om udviklingen inden for bæredygtige indkøb i det offentlige, indsigt i erfaringer med at udbyde og byde ind på bæredygtige offentlige indkøb samt inspiration til jeres virksomheds videre arbejde med bæredygtighed i relation til offentlige indkøb.

Offentlige indkøb kan være med til at drive grøn omstilling
Med et årligt offentligt indkøb på 415 mia. Kr., svarende til 20 storebæltsbroer, har den offentlige indkøbsmuskel både et stort potentiale og ansvar for at trække i en grønnere og mere bæredygtig retning.

En befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at tre ud af fire danskere ønsker fokus på grønne offentlige indkøb, og også virksomhederne er klar til grønne krav i udbud.

Med Dansk Erhvervs nye Netværk for Bæredygtige Indkøb er det ambitionen, at erhvervslivet går forrest for at skubbe på for mere klimarigtige og miljøvenlige indkøb, ligesom medlemmerne af netværket kan sparre og få den nyeste viden fra området.

Tilmeld dig Netværk for Bæredygtige Indkøb

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Malene Jæpelt

Chefkonsulent
Medarbejderprofil