; ;
Gemt

Prisen for Dankort-betalinger holdes fortsat på et lavt niveau 

23. maj 2023

Sidste år faldt prisen på betalinger med Dankort med otte procent. I år er prisen forblevet på dette lave niveau på trods af en ellers voldsomt høj inflation. Det skyldes blandt andet en fleksibel prismodel, mere effektiv drift samt en lovreguleret pris. Prisen er til glæde for både erhvervsdrivende og forbrugere.  

 

Prisen for betalinger med dankort bliver fastholdt på det niveau, som den faldt til sidste år. Det meddeler firmaet bag Dankort, Nets i en pressemeddelelse. Direktør i Nets med ansvar for Dankort, Esben Torpe-Jørgensen fremhæver mere effektiv drift og fleksibel prismodel som to årsager til det fortsat lave niveau.    

Fleksibel prismodel sparer virksomhederne penge 
I 2020 blev det muligt for virksomheder at betale en procentsats af deres samlede dankort-transaktioner i gebyr frem for en fast sats. I takt med at flere virksomheder skifter over til denne model sparer de flere penge. Især butikker med mange små transaktioner kan spare mange penge ved denne model, der er med til at gøre Dankortet til den billigste betalingsløsning for virksomhederne.   

Lovreguleret pris 
Lov om betalinger bestemmer, at Nets højst må opkræve gebyrer svarende til de relevante omkostninger ved driften af Dankort, der udregnes ved at lægge pengeinstitutternes og Nets’ omkostninger sammen. Omkostningerne undersøges og fastsættes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen hvert andet år, og sidste undersøgelse viste, at begge parters omkostninger var faldet. Den næste undersøgelse gennemføres i løbet af i år.   

Fastholdelsen af prisen på sidste års lave niveau er til glæde for både virksomheder og forbrugere. 

Læs mere:   

Dansk Erhverv og Forbrugerrådet Tænk til bankerne: Tilbyd Dankort i Apple Pay 

Dansk Erhvervs agenda om betalinger 

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil