; ;
Gemt

Thansen investerer massivt i robotter: Snart kan kunder hente varer døgnet rundt

24. oktober 2023

Med automatiske lagersystemer og robotløsninger vil thansen fremover spare plads, tid og lønkroner. Samtidig skal de smarte lagersystemer give kunder mulighed for at hente deres varer i thansen-butikker døgnet rundt.

Et robotlager er som en god flaske rødvin.

Det slog thansens grundlægger og ejer, Bent Jensen, fast til E-handelskonferencen, hvor han og Nikolaj Bjørn Eriksen, adm. direktør i Element Logic Denmark, gik på scenen for at fortælle om mulighederne i automatiske lagersystemer.

”Når man først bygger en bygning og sætter reoler op, skal det være der i rigtig mange år. Lad være med at fokusere så meget på, om du får det betalt tilbage med det samme. Det skal holde i mange år. Det er ligesom med en god flaske rødvin; investér i den og brug tid på at nyde den noget mere,” sagde han.

Dermed kan noget tyde på, at Bent Jensen kan lide god rødvin. For han og thansen kommer til at investere massivt i automatiserede robotlagere, der skal spare plads, tid og lønkroner.

Det sidste, påpegede Bent Jensen, bliver der ofte ikke talt højt om, men ikke desto mindre forventer han, at et nyt robotlager ved thansen-butikken i Rødovre vil reducere antallet af plukkere på lageret fra 30 til 10.

Derudover kan automatiserede systemer, hvor alt er mærket og sporbart, være med til at eliminere svind.

“Det er lig med indtjening. Men endnu mere vigtigt undgår du, at pakken ikke er der, når kunden kommer,” siger Bent Jensen.

Inspireret af ’click & collect’
Én ting er de praktiske og kontante besparelser, thansen kan vinde ved et robotlager. Noget andet er, hvordan robotlageret kan give kunder en hurtigere og mere bekvem handleoplevelse.

I thansen vil kunder fremover kunne bestille deres varer hjemmefra for derefter at hente dem direkte ved en kundebetjent pickup-port i butikken. Uden at skulle vente i kø eller på kontakt til en medarbejder.

”Skal man have flere varer, end der kan være i en skuffe, kan man bare hente den første af tre, så kommer den næste og den næste,” forklarer Bent Jensen.

Systemet er inspireret af deres veletablerede ’click & collect’-system og betyder, at kunder altid kan hente varer.

”Uden for åbningstiden kommer du bare som i en pakkeboks, hvor du får en kode. Du sparer tid i forhold til, at der ikke skal stå en ekspedient og hente,” siger Bent Jensen.

Vil udrulle system i 50 butikker
At automatisering er vejen frem, er Bent Jensen ikke i tvivl om. Siden thansen var en mindre postordrevirksomhed, har han budt fremtiden velkommen i forretningen.

”Vi havde internet, da det nærmest blev opfundet. Vi har haft det siden 1998 og kører på samme system i dag, så vi har automatisering helt inde under huden,” sagde han fra Turkis scene til E-handelskonferencen.

Derfor er ambitionen også at få udrulle de automatiske lagersystemer hurtigst muligt. Inden for den nærmeste fremtid får thansen 10 af slagsen i Danmark, og inden for de næste tre år forventer Bent Jensen, at have 50 anlæg.

Fik du læst?

Kontakt

Kommunikation & Presse

Liv Østerstrand Rasmussen

Journalist og kommunikationskonsulent