Gemt

Ny hygiejnevejledning fra Fødevarestyrelsen

16. januar 2024

Fødevarestyrelsens vejledning om fødevarehygiejne er blevet opdateret. Vejledningen beskriver hygiejnereglerne på fødevareområdet, og giver eksempler på, hvordan fødevarevirksomheder i praksis kan overholde disse regler.

Reglerne om fødevarehygiejne fremgår af en række EU-forordninger, herunder særligt hygiejneforordningen og hygiejneforordningen for animalske fødevarer. Fødevarestyrelsens hygiejnevejledning beskriver hygiejnereglerne, og hvordan kravene overholdes. I slutningen af 2023, blev hygiejnevejledningen opdateret - find den på retsinformation (vejl. nr. 10099 af 20/12/2023).

Ved opdateringen er der bl.a. blevet redigeret i følgende afsnit:

  • Overvejelser ved indretning.
  • Toiletforhold i fødevarevirksomheder.
  • Vand i fødevarevirksomheder.
  • Arbejdsdyr m.m.
  • Indretning af mobile virksomheder og midlertidige lokaler.
  • Rengøring og desinfektion.
  • Besked om sygdom.
  • Kølekrav for fødevarer.
  • Varmebehandling og genopvarmning.
  • Skiltning/mærkning til at vejlede kunderne.

Kontakt

Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer