; ;
Gemt

NIS2 træder snart i kraft, og allerede nu bør du forholde dig til de nye regler: Ny vejledning hjælper dig godt i gang

29. maj 2024

Er min virksomhed omfattet af NIS2-direktivet? Hvilke regler skal jeg leve op til? Kan jeg blive straffet økonomisk, hvis jeg ikke overholder reglerne? Det og mere kan du blive klogere på med Dansk Erhvervs nye vejledningsside til virksomhederne om de kommende cybersikkerhedskrav.

Fra januar 2025 skal en lang række virksomheder være klar til at overholde NIS2-direktivet. Og selvom der stadig er lidt tid til, at de nye regler træder i kraft, så bør virksomhederne allerede nu begynde at tage deres forholdsregler. Det forklarer Joen Magieres, politisk konsulent i Dansk Erhverv:

”Det kommende direktiv markerer en væsentlig skærpelse i arbejdet med cybersikkerhed, og det stiller flere og større krav til de virksomheder, direktivet omfatter. Derfor anbefaler Dansk Erhverv, at man som virksomhed begynder forberedelserne så hurtigt som muligt. Det kan være et ganske omfattende arbejde.”

Det nye direktiv betyder også, at både virksomheder og ledere risikerer store bøder, hvis ikke de lever op til den nye regler.

”Det er en væsentlig skærpelse og endnu en god grund til at kaste sig over arbejdet. Og så skal man naturligvis ikke glemme, at de nye regler er lavet for at beskytte virksomhederne mod den stigende cybertrussel” siger Joen Magieres.

Hjælpen er samlet ét sted
For at hjælpe virksomhederne med at leve op til reglerne, har Dansk Erhverv i samarbejde med advokathuset Bech Bruun lavet en vejledningsside, hvor du kan finde viden og hjælp.

Du finder siden her: Dansk Erhvervs NIS2 Vejledning

Du kan blandt andet se, hvilke virksomheder, der er omfattet af reglerne, hvilke regler de skal leve op, og hvordan reglerne påvirker leverandører.

Siden bliver løbende opdateret med alt fra guides til events, så du kan komme på forkant med de nye regler og beskytte din virksomhed mod cybertruslen.

Det skal du vide om NIS2

Kontakt

Teknologi, Digitalisering & Tele

Joen Magieres

Politisk konsulent