Gemt
Presse og Nyheder

870.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge - stigning på 4.000 personer

U.S Department of Labor har torsdag offentliggjort tal, der viser, at 870.000 søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge (uge 38). Det er en stigning på 4.000 sam-menlignet med den foregående uge.

Nyhed

24. september 2020

U.S Department of Labor har torsdag offentliggjort tal, der viser, at 870.000 søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge (uge 38). Det er en stigning på 4.000 sammenlignet med den foregående uge.

På trods af at stigningen i antallet af nye ansøgere var i den lille ende, giver stigningen mig panderynker. Jeg havde på forhånd ventet, at antallet af ansøgninger ville forsætte med at falde. Det er fra min stol bekymrende, at vi ser tilbagegang på det amerikanske jobmarked på nuværende tidspunkt, hvor vi er et halvt år inde i viruskrisen. Samtidig må man også bare konstatere, at der fortsat er vanvittigt mange amerikanere, der melder sig ledige. Til sammenligning da Finanskrisen var på værste i 2009, meldte 665.000 amerikanere sig ledige.

USA er Danmarks største eksportmarked. Sidste år solgte danske virksomheder for knap 150 mia. kr. til USA. 90.000 danske arbejdspladser er direkte eller indirekte knyttet til eksport til USA. USA er et helt centralt eksportmarked for mange danske virksomheder. Det er ikke godt nyt for dansk erhvervsliv, at det amerikanske arbejdsmarked nu går i den forkerte retning.             

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.