Gemt
Presse og Nyheder

Arbejdsløsheden faldt i sidste uge efter to ugers stilstand

Offentliggjorte tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering mandag viser, at antallet af tilmeldte ledige i sidste uge faldt med 1.486 personer.

Nyhed

26. oktober 2020

Faldet kommet efter to uger, hvor arbejdsløsheden har stået stille. Søndag var der således 154.096 tilmeldte ledige.

Det er glædeligt nyt, at arbejdsløsheden igen falder. Jeg har været bekymret over stilstanden, vi har set over de seneste par uger. Jeg var begyndt at frygte en markant stigning i ledigheden ventede lige om hjørnet. Derfor er mandagens tal modtaget med glæde. Det viser, at der er godt gang i genopretningen af det danske arbejdsmarked ovenpå tabene fra coronakrisen.

Trods mandagens positive tal, er alle mine bekymringer dog ikke forsvundet. Jeg frygter, at coronakrisen og de nye restriktioner, der er blevet indført med henblik på at inddæmme de seneste ugers stigende smittespredning, kan lægge en dæmpe på genopretningen af arbejdsmarkedet. Det er nødvendigt, at kompensationsordningerne gentænkes, så de målrettes de hårdest ramte erhverv, der er i øjeblikket, er tynget af restriktionerne.  

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.