Gemt
Presse og Nyheder

Fremgang i dansk vareeksport i april. Danske virksomheder har godt fat i eksportmarkeder i og udenfor EU

Vareeksporten ekskl. skibe, fly, brændsel mv. steg i april med 5,6 pct. sammenlignet med marts, når der tages højde for almindelige sæsonudsving.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 7. juni 2019

Siden årsskiftet har det ikke været klart, hvilken retning vareeksporten skulle udvikle sig. I januar steg vareeksporten kraftigt med hele 8,4 pct., mens februar og marts var præget af tilbagegang på hhv. 4,5 og 5,5 pct. Med fremgangen i april er vareeksporten nu igen på niveau med februar. Når det er sagt, er dansk vareeksport kommet godt fra start i 2019 og er i årets første fire måneder hele 7,5 pct. større end de tilsvarende måneder af 2018. Det er en meget flot fremgang. Det viser samtidig, at de mange eksporterende danske virksomheder har godt fat i de udenlandske markeder med fremgang i vareeksporten både i og udenfor EU.
I sidste halvår af 2018 var der flot fremgang i dansk eksport trods væksten på flere af vores vigtigste eksportmarkeder i Europa gik ned i gear. Siden er væksten vendt tilbage i Europa. Særligt i tysk økonomi, der skuffede i sidste halvår af 2018, var væksten i 1. kvartal i år tilbage på 0,4 pct. Vi vurderer, at dansk økonomi har pæne udsigter i år, hvor særligt flot fremgang i eksporten vil trække væksten i dansk økonomi.

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.