Gemt
Presse og Nyheder

Her er de nominerede til Dansk Erhverv-prisen

09. september 2020

I forbindelse med Dansk Erhvervs årsdag uddeles Dansk Erhverv-prisen til en virksomhed, der har været særlig handlekraftig. I år går prisen til en iværksættervirksomhed, og prisen overrækkes af H.K.H Kronprinsen.

Fem dygtige virksomheder er blevet nomineret til Dansk Erhverv-prisen, og én virksomhed får foruden æren også 100.000 kr. Vinderen bliver offentliggjort på Dansk Erhvervs årsdag den 10. september.

De fem nominerede virksomheder udstiller på hver deres stand på Dansk Erhvervs årsdag, hvor Kronprinsen besøger standene og hilser på iværksætterne.

Kriterier for at vinde prisen er:

  • At virksomheden er under fem år
  • Har leveret ekstraordinære, konkrete resultater
  • Har potentiale for vækst og eventuel international skalering
  • At virksomheden bidrager, eller har potentiale for at bidrage, væsentligt til samfundet

Følgende fem virksomheder er nomineret til Dansk Erhverv-prisen 2020:

  • Pond Global
  • Space Composite Structures
  • Radiobotics
  • Precure
  • Tmrow

Pond Global A/S, Aarhus
Cleantech virksomhed Der producerer 100% biobaseret- og bionedbrydeligt resinsystem som har potentiale til at erstatte traditionelle olieresiner indenfor industri, transport og emballage. Pond har udviklet et nyt biobaseret resinsystem, som har en unik evne til at binde til naturfiber. Materialet løser flere problemer; det reducerer brugen af oliebaseret plastik, mindsker mængden af plastik i naturen samt anvender, der alternativt ville være brugt som brændsel – eksempelvis træ-, hamp-, hør- og bladfibre.

Kontakt: Thomas Brorsen Pedersen, CEO, thomas@pond.global, 2670 1960

Space Composite Structures, Odense
Spacetech virksomhed, som er stiftet i 2017. Virksomheden designer, fremstiller og tester dele til satellitter og rumfartøjer. Virksomheden har et tæt samarbejde med Syddansk Universitet i Odense og eksporterer til kunder i EU, USA og Mellemøsten.

Kontakt: Damir Ljubicic, CEO, damir.ljubicic@scsdk.dk, 9383 6595 

Radiobotics, København
Life science virksomhed, der arbejder med automatisering af røntgenbillede-diagnostik igennem AI og Machine Learning. Virksomheden blev stiftet i 2017 og har i dag 16 ansatte. Baseret på de nyeste machine learning metoder, genererer Radiobotics’ algoritmer en analyse, som styrker en hurtigere og lettere aflæsninger på røntgenbilleder. Radiobotics har lavet en banebrydende databehandleraftale som giver adgang til patientdata i Danmark og er netop blevet CE godkendt til hele EU.

Kontakt: Stine Mølgaard Sørensen, Co-founder & COO, stine@radiobotics.com, 2992 6722

PRECURE, Ballerup
Healthtech virksomhed, der blev stiftet i 2016. Virksomheden producerer sensorer, som monitorerer aktivitet hos medarbejdere og kan reducere arbejdsskader og optimere arbejdsgange. F.eks. et ”digitalt ærme” med indbyggede sensorer, der kan sende data om albuens bevægelse og slid. Virksomheden har 10 medarbejdere og sælger til Danmark, Tyskland og USA.

Kontakt: Finn Bech Andersen, CEO, fba@precure.dk, 5355 8217

Tmrow ApS [Tomorrow], København
Cleantech software der giver virksomheder overblik over deres energiforbrug, samt mulighed for at bruge strøm når den er grønnest eller billigst. Virksomheden er stiftet i 2017 og er vokset fra 3 til 8 ansatte på 1 år.

Kontakt: Martin Collignon, COO, martin.collignon@tmrow.com, 4291 3110

Læs mere om Dansk Erhvervs årsdag her.

Se videopræsentationer af de nominerede her:

 

Pond Global 

Space Composite Structures Denmark

Radiobotics

Precure

Tomorrow

Kontakt os

Politik og Analyse

Jasmina Pless

Chefkonsulent for iværksætterpolitik
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.