Gemt
Presse og Nyheder

Meget lav inflation på blot 0,4 pct. i juli

Inflationen var på blot 0,4 pct. i juli, hvilket er den laveste stigning siden oktober 2016. Det viser tal offentliggjort fra Danmarks Statistik mandag.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 12. august 2018

Siden inflationen var nede og ramme blot 0,6 pct. i september sidste år steg inflationen svagt frem til januar i år, hvor inflationen ramte 1,3 pct. Vi havde egentlig forventet, at inflationen ville fortsætte på det højere niveau fra januar, og måske endda stige en smule. Men siden er inflationen lige så stille dalet måned for måned til nu blot 0,4 pct. i juli. En inflation på blot 0,4 pct. er meget lavt set i et historisk perspektiv, men i de seneste seks år har inflationen været lav. Med de seneste års opsving i dansk og international økonomi ville man under normale omstændigheder forvente et opadgående pres på priserne, men inflationen har været overraskende lav i både Danmark og resten af Europa.

Lønningerne er steget med 2,5 pct. indenfor DA-området i løbet af det sidste år. Lønmodtagerne har dermed i løbet af det seneste år oplevet en pæn fremgang i reallønnen; lønninger, når der tages højde for priser. Det giver lidt flere penge mellem hænderne for mange familier, og giver samtidig mulighed for at øge det private forbrug herhjemme.

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Økonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.