Gemt
Presse og Nyheder

Misbrug af Dankort falder – men internationale kort stiger

Misbruget af betalingskort er samlet set faldende, men tendensen er ikke ens i en sammenligning af Dankort og internationale betalingskort.

Nyhed

Dansk Erhverv | Handel - 14. oktober 2019

Nets har den 29. oktober 2019 offentliggjort den glædelig nyhed, at tredjemandsmisbrug af Dankort er faldende.

Læs nyheden om Nets her: Misbrug af stjålne Dankort falder drastisk.

Især den forøgede brug af kontaktløse betalinger uden brug af PIN-kode har gjort livet surt for de kriminelle. Samtidig har yderligere tekniske tiltag fra Nets samt Nets samarbejde med politiet og bankerne gjort, at misbrugstallene for Dankort i såvel fysisk handel som nethandel er faldet markant, hvilket tabellen nedenfor viser.

Desværre er det gået den anden vej, for misbruget af danskudstedte internationale kort, hvor vi ser en stigning i misbruget.


Ikke hvile på laurbærrene

Selvom der er tale om flotte tal for Dankort, må det ikke give anledning til, at du som virksomhed stiller dig tilfreds og hviler på laurbærrene, for de kriminelle vil altid finde nye veje. Det er derfor afgørende, at du som virksomhed forsætter med at sætte sikkerhedsbarren højt. Det betyder bl.a., at du i din netbutik bør indføre stærk kundeautentifikation hurtigst muligt.

Læs mere om stærk kundeautentifikation her: Stærk kundeautentifikation ved kortbetalinger.

I din fysiske butik gør du dine kunder en tjeneste, hvis du sikrer, at din betalingskortterminal er opgraderet og kan modtage kontaktløse betalinger. Det giver ikke blot mere sikre betalinger – det giver også hurtigere betalinger.

Hvis du som netbutik oplever betalingskortmisbrug, skal du anmelde det til politiet via dette link: Anmeld som forening eller virksomhed.

Kontakt os

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Chefkonsulent
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.