Gemt
Presse og Nyheder

Startskuddet til første af fire klimapartnerskaber under Dansk Erhverv er gået

Første møde i regeringens klimapartnerskab for landtransport og logistik markerede opstarten på ét af i alt fire klimapartnerskaber, som medlemmer i Dansk Erhverv står i spidsen for. Dermed er det fælles arbejde for en indsats for klimaet skudt i gang.

Nyhed

Klimapartnerskabet for landtransport og logistik er ét af i alt fire klimapartnerskaber, som Dansk Erhvervs medlemmer står i spidsen for. Fredag den 30. november gik startskuddet til arbejdet i partnerskabet, da transportminister Benny Engelbrecht lagde vejen forbi Børsen til sættemøde.    

”Klimapartnerskaberne er vigtige fordi, det er en ægte dansk måde at gå til arbejdet på. Vi har samlet de klogeste hoveder; de store interessenter – de som for alvor kan rykke – ved ét og samme bord for at udveksle erfaringer og finde frem til, hvad er det så, de bedste løsninger er. Og dér hvor klimapartnerskaberne er vigtige, det er fordi vi er et land, som er blevet rige og kloge og dygtige af at arbejde sammen. Sådan er det når vi arbejder sammen med arbejdsmarkedets parter for at finde løsninger på f.eks. lønområdet; sådan er det, når vi finder løsninger på de store, svære forhold i samfundet og sådan skal det altså også være med den største udfordring, vores generation står med, nemlig at løse klimakrisen”, siger Benny Engelbrecht.

Hos DSV, som har formandskabet for klimapartnerskabet for landtransport og logistik, ser administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, frem til arbejdet:

”Vi er stolte af, at være blevet bedt om at tage den opgave på os, og det er jeg også personligt. Det er noget, jeg kan mærke, også betyder rigtig meget for vores medarbejdere. Men det er også vigtigt at sige, at det ikke er DSV alene, der kommer til at aflevere den her opgave. Vi står i spidsen for en samling af rigtig mange kompetente organisationer, som jeg er utroligt glad for har bakket op om opgaven, og det skal være de her organisationers samlede indspil, som forhåbentlig skal udmønte sig i nogle helt konkrete anbefalinger til regeringen”, siger Jens Bjørn Andersen og fortsætter:

”Helt overordnet set er mine forventninger, at vi kommer i mål; at vi får leveret nogle implementérbare løsninger, og at det bliver nogle helt konkrete anbefalinger, som vi skal levere til regeringen her i slutningen af februar. Det er en kompliceret, ambitiøs og meget stor opgave, som ligger foran os, og som vi skal løse indenfor en meget kort tidsramme, men jeg er fuld af gå-på-mod, og det kan jeg også mærke, at de øvrige aktører er, så jeg er sikker på, at vi nok skal komme frem med noget, der er rigtig, rigtig godt”, siger han.

Ud over landtransport og logistik står Dansk Erhvervs medlemmer desuden i spidsen for klimapartnerskaberne for henholdsvis handel, life science og biotek samt service, IT og rådgivning.  

Kontakt os

Rådgivning & Videnservice

Ulrich Bang

Klima- og energichef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.