Gemt
Presse og Nyheder

Væksten i lastbilstrafikken på Storebælt flader ud

I de seneste 12 måneder har 2,7 pct. flere lastbiler krydset Storebæltsbroen end i samme periode sidste år. Til sammenligning plejer væksten at være mellem 4 og 5 pct. Det er altså et tegn på, at væksten så småt er begyndt at flade ud. Tallene fortæller nyt om den helt aktuelle økonomiske udvikling herhjemme. Udviklingen i antallet af lastbiler, der krydser Storebæltsbroen og den generelle økonomiske udvikling i dansk økonomi følges nemlig generelt ganske pænt ad.

Nyhed

36. Væksten i lastbilstrafikken på Storebælt flader ud

pdf

Download

Analyse nr. 36|2019 - august

Nye tal fra A/S Storebælt viser, at 127.900 lastbiler krydsede Storebæltsbroen i juli, når der tages højde for almindelige sæsonudsving; det er 2,7 pct. flere end i juni. Stigningen kommer dog ovenpå tilbagegang i både juni og maj.

Udover at antallet af lastbiler har en betydning for A/S Storebælt og måske også kan give lidt længere transport for personbilerne, så fortæller tallene også nyt om den helt aktuelle økonomiske udvikling herhjemme. Udviklingen i antallet af lastbiler, der krydser Store-bæltsbroen og den generelle økonomiske udvikling i dansk økonomi følges nemlig gene-relt ganske pænt ad. Det skyldes, at økonomisk fremgang skaber et større behov for at få fragtet varer på tværs af landet, også selvom al økonomisk aktivitet ikke nødvendigvis resulterer i et øget transportbehov, er sammenhængen ganske klar.

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.