Gemt

Væksten i lastbilstrafikken på Storebælt flader ud

I de seneste 12 måneder har 2,7 pct. flere lastbiler krydset Storebæltsbroen end i samme periode sidste år. Til sammenligning plejer væksten at være mellem 4 og 5 pct. Det er altså et tegn på, at væksten så småt er begyndt at flade ud. Tallene fortæller nyt om den helt aktuelle økonomiske udvikling herhjemme. Udviklingen i antallet af lastbiler, der krydser Storebæltsbroen og den generelle økonomiske udvikling i dansk økonomi følges nemlig generelt ganske pænt ad.

Nyhed

36. Væksten i lastbilstrafikken på Storebælt flader ud

pdf

Download

Analyse nr. 36|2019 - august

Nye tal fra A/S Storebælt viser, at 127.900 lastbiler krydsede Storebæltsbroen i juli, når der tages højde for almindelige sæsonudsving; det er 2,7 pct. flere end i juni. Stigningen kommer dog ovenpå tilbagegang i både juni og maj.

Udover at antallet af lastbiler har en betydning for A/S Storebælt og måske også kan give lidt længere transport for personbilerne, så fortæller tallene også nyt om den helt aktuelle økonomiske udvikling herhjemme. Udviklingen i antallet af lastbiler, der krydser Store-bæltsbroen og den generelle økonomiske udvikling i dansk økonomi følges nemlig gene-relt ganske pænt ad. Det skyldes, at økonomisk fremgang skaber et større behov for at få fragtet varer på tværs af landet, også selvom al økonomisk aktivitet ikke nødvendigvis resulterer i et øget transportbehov, er sammenhængen ganske klar.

Kontakt os

Politik og Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil