{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Der er massiv mangel på arbejdskraft hos danske virksomheder. Regeringen har for nylig fremlagt et reformudspil, der sigter mod at styrke udbuddet af arbejdskraft med 10.500 personer i 2025. I en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder svarer stort set alle (92 pct.), at udspillet bør være mere ambitiøst.
December 2021
Dansk Erhverv har på den baggrund undersøgt, hvilke tiltag medlemsvirksomhederne peger på blandt initiativer, der kan bidrage til at afhjælpe mangel på arbejdskraft. Analysen viser, at lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, skattelettelser på arbejde og afskaffelse af modregning for arbejdsindkomst for seniorer og pensionister er de tre initiativer, som flest medlemsvirksomheder peger på som løsninger på den korte bane. Virksomhederne peger også på investeringer i uddannelse som et vigtigt indsatsområde.
Udenlandsk arbejdskraft, skattelettelser på arbejde og afskaffelse af modregning af seniorer og pensionister er virksomhedernes foretrukne løsninger her og nu
Danske virksomheder lider under, at det er meget svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering anslår, at der i september var 110.000 forgæves rekrutteringer, hvor virksomheden enten ikke får besat stillingen eller at stillingen besættes af en medarbejder, som ikke har de ønskede kvalifikationer. Det er det højeste antal forgæves rekrutteringer siden foråret 2008. Der er altså ingen tvivl om, at manglen på arbejdskraft er særdeles udbredt.
For at imødegå manglen på arbejdskraft, har de politiske partier hen over efteråret 2021 diskuteret, hvilke tiltag man med fordel kunne indføre for at afhjælpe de rekrutteringsudfordringer, som mange danske virksomheder kæmper med. Dansk Erhverv har derfor lavet en medlemsundersøgelse blandt mere end 1.000 medlemmer om, hvilke tiltag, der kan bidrage til at afhjælpe rekrutteringsudfordringerne.
Helt overordnet peger virksomhederne hyppigst på tiltag, som kan gøre det nemmere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. På tværs af forskellige initiativer peger fire ud af fem virksomheder på, at tiltag, der kan gøre det nemmere at rekruttere såvel som fastholde udenlandsk arbejdskraft, kan bidrage til at afhjælpe virksomhedens rekrutteringsudfordringer. 71 pct. af virksomhederne peger specifikt på en lavere indtægtsgrænse i beløbsordningen som et vigtigt værktøj.
Udover tiltag for lettere adgang til udenlandsk arbejdskraft, er det primært sænkelse af skatten på arbejde (82 pct.) og en afskaffelse af modregning af seniorer/pensionister (66 pct.), som kan afhjælpe rekrutteringsudfordringerne nu og her. På lidt længere sigt nævner en lang række virksomheder (79 pct.) også investeringer i uddannelsessektoren som et redskab til at øge arbejdsudbuddet og sikre den fornødne, kvalificerede arbejdskraft til de danske virksomheder.