; ;
Gemt

Danske startups gør fortsat ikke brug af crowdfunding

Danske iværksættere har fortsat svært ved at søge egenkapitalinvesteringer via crowdfunding. Kun 4 pct. af danske iværksættere har søgt egenkapitalinvesteringer via crowdfunding. Tilsvarende i 2021 var det 5 pct.

Analyse

AUGUST 2022

En undersøgelse blandt Dansk Erhvervs iværksættermedlemmer viser, at adgang til kapital er en væsentlig barriere for vækst i danske startups. Det gælder for 55 pct. af iværksætterne. Adgang til kapital er en forudsætning for, at virksomhederne kan vokse sig store og skabe arbejdspladser i Danmark. Det kræver, at virksomhederne lettere får adgang til nødvendig og risikovillig kapital. En mulighed for at få adgang til kapital er via crowdfunding.

Crowdfunding
Crowdfunding giver den brede befolkning mulighed for at investere og udlåne relativt små beløbsstørrelser til iværksættervirksomheder. Det giver også iværksætterne mulighed for at rejse kapital fra en bredere gruppe af investorer, så risikoen spredes ud på flere.

Ingen udvikling i brugen af crowdfunding siden 2021
Undersøgelsen her viser, at det fortsat er 95 pct. af Dansk Erhvervs iværksættermedlemmer, der ikke har søgt egenkapitalinvesteringer via crowdfunding. Der er 4 pct., der har søgt egenkapitalinvesteringer via crowdfunding, hvoraf 2 pct. har rejst kapital. Ud af de 4 pct. der har søgt crowdfunding, er det kun én startup, der har benyttet en udenlandsk fond. Undersøgelsen viser derudover, at danske iværksættere i højere grad har kendskab til udenlandske end danske fonde.

Danske startups gør fortsat ikke brug af crowdfunding

pdf

Download

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Jannie Frederiksen

Seniorøkonom