{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Langt de fleste virksomheder arbejder i dag med indsatser indenfor CSR i en eller anden form. Det gælder på tværs af brancher såvel som virksomhedsstørrelse. Det kan være lige fra fastlagte CO2-reduktionsmålsætninger, øget diversitet i ledelsen eller ansvarlig leverandørstyring. Langt de fleste virksomheder oplever også positive gevinster ved arbejdet. Det er bl.a. konkurrencemæssige fordele, forbedret omdømme som virksomhed og styrkelse af deres fastholdelses- og rekrutteringsprocesser.
FEBRUAR 2024
Hvordan arbejder danske virksomheder med CSR og bæredygtighed? Hvilke gevinster oplever de, og hvilke barrierer og udfordringer opleves? I stigende grad fylder CSR og bæredygtighedsdagsorden – både globalt og i Danmark. Der er allerede kommet og der kommer fortsat en bred udrulning af lovgivning, særligt fra EU, der påvirker virksomheders arbejde med bæredygtighed. Fx bliver direktivet om ikke-finansiel rapportering (NFRD) erstattet med Corporate Social Responsibility Directive (CSRD). CSRD skal sikre, at virksomheder rapporterer og offentliggør deres arbejde med bæredygtighed efter fastlagte, obligatoriske standarder (de såkaldte ESRS’er). Implementeringen skal ske gradvist, og de største virksomheder er allerede i fuld gang med forberedelserne.
Virksomheders arbejde med CSR og bæredygtighedsdagsordenen står derfor heller ikke stille. Med denne rapport ønsker Dansk Erhverv at give et billede af, hvor de danske virksomheder står inden for CSR og bæredygtighed. Dansk Erhverv har derfor udarbejdet en rapport om danske virksomheders arbejde med CSR og bæredygtighed. Den baserer sig på besvarelser fra 758 medlemsvirksomheder og undersøger danske virksomheders indsatser, gevinster, barrierer og interessentpres på tværs af brancher og virksomhedsstørrelse.
93 pct. af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder arbejder med indsatser indenfor CSR og bæredygtighed. Den indsats, som flest af virksomhederne arbejder med, er sociale forhold og medarbejderforhold (83 pct.). 51 pct. af virksomhederne arbejder med diversitet. Det er en af indsatserne med størst udvikling siden 2021, hvor 39 pct. arbejdede med diversitet. Størstedelen af de virksomheder, der arbejder med CSR (74
pct.) oplever positive gevinster. Kun 13 pct. oplever ingen gevinster ved deres CSR-arbejde.Den største gevinst for virksomhederne ved deres CSRarbejde er, at det forbedrer deres omdømme. 69 pct. af medlemsvirksomhederne oplever barrierer i arbejdet med CSR. Mangel på ressourcer og tid er den barriere, flest virksomheder angiver (37 pct.). 63 pct. af virksomhederne oplever et stigende forventningspres ift. at arbejde med CSR. I 2021 gjaldt det 50 pct.