; ;

Dansk Erhvervs EU-politik     (udgivet maj 2019)

Dansk Erhverv ønsker med denne publikation, at bidrage til debatten om hvilket EU vi ønsker, og hvordan vi gør EU-samarbejdet bedre og endnu mere attraktivt for Danmark. Det er en meget vigtig debat, som desværre ofte bliver overskygget af debatten om, hvorvidt vi skal være med i EU eller ej.

Storbritanniens beklagelige beslutning om at forlade EU-samarbejdet har tydeliggjort, hvor vigtigt EU-medlemskab er, og at det at forlade samarbejdet har store negative konsekvenser, selv for en stor og stærk økonomi som den britiske.

For en lille åben økonomi som den danske ville det være en katastrofe. I Dansk Erhverv mener vi derfor, at Danmark naturligvis skal blive i EU, og at vi skal bruge vores ressourcer på at forme det EU, vi gerne vil have. I EU-politikken giver vi vores bud på, hvordan et sådant EU ser ud.

Dansk Erhverv ønsker særligt at arbejdet i EU i de kommende år fokuserer på at: 

  1.  Sikre og udvikle det indre marked for varer, men i særdeleshed også for tjenesteydelser
  2. Forhandle store og dybe frihandelsaftaler med hele verden
  3. Fokusere på lovkvaliteten frem for lovkvantiteten og sikrer konsekvent implementering og håndhævelse.

Samlet set ønsker vi et handelsliberalt, fremadskuende og konsekvent EU. Protektionismen har i de seneste år desværre fået fornyede kræfter både globalt og internt i EU. Netop i disse tider er det afgørende, at EU står sammen omkring principperne om frihandel og markedsøkonomi, som samarbejdet er baseret på.

Vi kan ikke skabe vækst og arbejdspladser ved at lukke os om os selv og begrænse konkurrencen udefra. Vi bliver kun bedre som samfund og erhvervsliv, hvis vi udsætter os selv for konkurrence på lige og fair vilkår. Derfor er der behov for, at Danmark holder den handelsliberale og fremsynede fane højt i EU, og for, at EU gør det samme globalt.

Dansk Erhverv vil gøre vores for, at det bliver tilfældet, så vi kan sikre vores medlemmer de bedste rammevilkår for at blive konkurrencedygtige og udvikle innovative og grønne løsninger på vores fælles udfordringer.

Dansk Erhvervs EU-politik

pdf

Download

Andre relevante fokusområder