Politik og analyser

Fødevarer

Dansk Erhverv følger fødevarepolitikken tæt og varetager branchens politiske interesser i både Danmark og EU. Derudover tilbyder vi løbende rådgivning, netværk og seminarer med fokus på fødevareområdet. Fødevarebranchen i Dansk Erhverv er repræsenteret ved et bredt udsnit af fødevarevirksomheder, hvoraf størstedelen er engros- og detailvirksomheder.

Politisk område

Vi arbejder for fødevarebranchen

Fødevarebranchen i Dansk Erhverv består af mange forskellige virksomheder indenfor for hele fødevareforsyningskæden. Det gælder blandt andet detailbutikker, dagligvarekæder, engrosvirksomheder, foodservice og hoteller.

Læs mere om Dansk Erhvervs mærkesager og aktuelle agendaer nedenfor. 

 
Mere målrettet og effektiv fødevarekontrol

  • Fødevarekontrollen skal være målrettet, intelligent og risikobaseret, så kræfterne bruges der, hvor behovet for kontrol er størst.
  • Kontrollen af fødevarer skal ske så tæt på kilden som muligt.
  • Fødevarestyrelsens skal hjælpe og vejlede virksomhederne.
  • Fødevarekontrollen skal ikke medføre nye erhvervsøkonomiske omkostninger.

Fornuftig og troværdig mærkning af fødevarer

  • Mærkningen af fødevarer skal være tydelig og troværdig, men kravene må ikke blive så detaljerede, at de skaber unødvendige omkostninger for virksomhederne.
  • Ansvaret for mærkningen på fødevarer ligger som udgangspunkt hos producenten.
  • Vi støtter initiativer, der fremmer udviklingen af økologi og styrker tilliden til økologimærkerne.
  • Vi er positive over for mærkningsordninger som Nøglehulsmærket, Fuldkornslogoet og Dyrevelfærdsmærket.

Fair konkurrence i den globale handel med fødevarer

  • Handlen med fødevarer er global, og det er afgørende, at lovgivningen baserer sig på fælles europæiske regler af hensyn til varernes fri bevægelighed og virksomhedernes lige konkurrencevilkår. Nationale særregler svækker konkurrencen, gør danske fødevarer dyrere og hæmmer innovation og udvikling i branchen.
  • Unødige barrierer for danske virksomheders import og eksport af fødevarer skal bekæmpes, da det er med til at sikre vækst og arbejdspladser samt et varieret udbud af fødevarer.

 Ansvarlig og bæredygtig forretning

  • Virksomheder skal have gode betingelser for at skabe ansvarlige og bæredygtige forretningsmodeller, og forældet lovgiving må ikke sætte en unødig stopper for innovation.
  • Dansk Erhverv bakker op om FN's 17 Verdensmål frem mod 2030. På fødevareområdet arbejder vi aktivt for at understøtte virksomhedernes bidrag til verdensmålene. 

På agendaen lige nu

Markedschef Lotte Engbæk Larsen på Twitter

Kontakt

Handel

Lotte Engbæk Larsen

Markedschef
Medarbejderprofil
Handel

Jeppe Rønnebæk Kongsbak

Politisk konsulent
Medarbejderprofil
Handel

Saoirse McKeever Eriksen

Fødevarekonsulent

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet Fødevarer

Få de seneste fødevarepolitiske nyheder

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.