Velfærd

Indhold

Analyser om velfærd Kontakt os Agendaer Nyhedsbrev

Mød Troels Toftdahl på Twitter

Dansk Erhverv arbejder for at forbedre de politiske rammer for, at de offentlige velfærdsopgaver i højere grad løses i samarbejde med  private virksomheder, selvejende institutioner og civilsamfundsorganisationer og foreninger.

Bidrager med innovation og kvalitet
I Danmark bidrager en lang række af disse ikke-offentlige aktører til den fælles velfærd med innovation og kvalitet - ofte i tæt samspil og samarbejde med kommuner og regioner.

Det gælder lige fra indsatser for udsatte børn og unge, hjælpen til ældre medborgere i eget hjem eller på plejehjem til støtte til udsatte voksne.

Stort potentiale i inddragelse af ikke-offentlige aktører
Dansk Erhverv mener, at potentialet for en endnu større inddragelse af ikke-offentlige aktører er stort. I samarbejde med medlemsvirksomheder arbejder Dansk Erhverv derfor for at forbedre de politiske rammer for, at flere ikke-offentlige velfærdsressourcer kan frigives til gavn for borgere og samfundet som helhed.

Dansk Erhverv repræsenterer bl.a. ikke-offentlige aktører på følgende områder:

  • Hjemmepleje (frit valg), genoptræning og rehabilitering
  • Dagtilbudsområdet
  • Borgerstyret Personlig Assistance, hvor private virksomheder varetager arbejdsgiverfunktionen for borgere med handicap
  • Plejecentre, herunder friplejehjem
  • Indsatser for nyankomne (bl.a. flygtninge) til Danmark
  • Specialiserede bo- og opholdssteder for socialt udsatte børn, voksne og mennesker med funktionsnedsættelser
  • Forebyggende indsatser for udsatte børn og unge samt deres familier
  • Indsatser på beskæftigelsesområdet

Fælles opgave at finde løsninger
Dansk Erhverv ser det som en fælles opgave for private og offentlige aktører, at finde svar på udfordringerne. Dansk Erhverv mener, at en tættere inddragelse af private aktører i sundhedsvæsenet kan frigøre et udviklings- og innovationspotentiale, samtidig med at øget konkurrence om opgaverne kan sikre økonomiske gevinster. 

På agendaen lige nu

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyheder om samfund og velfærd

Når du tilmelder dig nyheder fra Dansk Erhverv, giver du samtykke til at modtage faglige og politiske nyheder og analyser, samt efter omstændighederne tilbud om kurser, netværk, konferencer og andre events, der i nogle tilfælde leveres af eller i samarbejde med vores partnere. Du vil også kunne modtage information om rabat på produkter og services i vores medlemsfordelsprogram.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet. Læs mere om vores persondatapolitik her.