{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Nye tal viser, at antallet af ledige stillinger er steget med 10 procent sammenlignet med tredje kvartal 2016. Det bekræfter en udtalt mangel på arbejdskraft og understreger, at der er behov for en reformer, der kan være med til at øge udbuddet af arbejdskraft, f.eks. en skattereform, lyder det fra arbejdsgiverorganisationen, Dansk Erhverv.
Danmarks Statistik har netop opgjort antallet af ledige stillinger i tredje kvartal 2017 til 32.789. Hvis man sammenligner med samme kvartal sidste år, svarer det til en stigning på 10 procent.
”Umiddelbart er det godt nyt for ledige, at antallet af ledige stillinger stiger, for det øger mulighederne for at få et job. Antallet af ledige stillinger giver dog samtidig en pejling af virksomhedernes behov for arbejdskraft, og deres udfordringer med at få ansat de medarbejdere, som de har brug for. Set i det lys er den opadgående tendens ikke udtryk for en positiv udvikling, fordi kapacitetspresset på arbejdsmarkedet i forvejen er højt. Tallene mindsker således ikke sandsynligheden for, at vi er på vej mod udbredte flaskehalsproblemer, snarere tværtimod. Der er behov for politisk handling,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Allerede nu meldes der om mangel på arbejdskraft i så forskellige brancher som restaurationer, forskning, rådgivning, landtransport, it-konsulenter og rengøring og anden operationel service.
Manglende reform-mod er den største barriere
Peter Halkjær peger på, at et manglende politisk reform-mod er lige nu er den største barriere i forhold til at bremse ned for mangelsituationen på arbejdsmarkedet.
”Udover at problemet rammer erhvervslivet, så er det en bjørnetjeneste af rang overfor de knap 118.000 ledige og andre reserver uden for arbejdsstyrken, at politikerne afstår fra at bakke op om reformer, der kan øge udbuddet af arbejdskraft. Reform-nølet skaber ikke grundlag for flere arbejdspladser, men tværtimod kun færre arbejdspladser på den lange bane. Det gavner ingen,” siger Peter Halkjær.
Tre af de håndtag som det er svært at samle flertal for på Christiansborg lige nu, men som kunne afdæmpe mangeludfordringerne er mere udenlandsk arbejdskraft, et højere forskelsbeløb mellem overførsler og løn og bedre muligheder for at sanktionere ledige, der ikke står til rådighed. Efterslæbet fra finanslovsforhandlingerne, de udestående forhandlinger om en reform af skatten, er også en mulighed.