{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
AKU-arbejdsudbuddet stiger med 21.000 fra andet til tredje kvartal 2017 i sæsonkorrigerede tal og lander på 2.917.000, hvilket er tæt på niveauet i 2008. Et stillestående ledighedsniveau er imidlertid tegn på træghed blandt de 172.000 AKU-ledige i reserverne, der er et stykke fra at udgøre et reelt udbud af arbejdskraft.
”AKU ledigheden er et helt simpelt pejlemærke for ledighedsudviklingen, der på tværs af ydelses- og målgrupper tæller hoveder fremfor fuldtidspersoner. AKU ledigheden står stille trods et stigende kapacitetspres på arbejdsmarkedet, hvor antallet af nye job stiger i noget, der ligner raketfart sammenlignet med væksten i udbuddet af arbejdskraft. AKU-reserverne svarende til ca. 172.000 AKU-ledige er i den sammenhæng desværre langt fra er det samme som et realiserbart arbejdsudbud. Lidt firkantet sagt er 172.000 ’likes’ til et job slet ikke det samme som et reelt tilgængeligt og mobilt udbud af arbejdskraft,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.
Virksomheder mangler ansøgere
Virksomheder på tværs af alle brancher oplever rekrutteringsudfordringer helt tæt på, når de forsøger at rekruttere nye medarbejdere.
”Rekrutteringsudfordringerne spreder sig over jobtyper, der kan varetages af ufaglærte, faglærte og højtuddannede på tværs af 190 forskellige jobtitler ifølge en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet, der samtidig anslår, at ca. hver femte virksomhed rekrutterer forgæves på grund af mangel på ansøgere. Manglen på arbejdskraft er et problem, fordi virksomhederne så ofte må sige nej til ordrer. Det bremser produktionen og hæmmer væksten,” siger Peter Halkjær.
Reformmodstand øger kapacitetspres og destabiliserer grundlag for fortsat vækst
De politiske benspænd, som det er lykkedes at lave på regeringens forsøg på at tilvejebringe et øget udbud af arbejdskraft, kan vise sig at have konsekvenser.
”Fortsætter kapacitetspresset på arbejdsmarkedet i opadgående retning uden politiske indgreb, så øges risikoen for flaskehalse og overophedning. Og på den lange bane er det svært at få øje på vinderne af et sådant scenarie. Reserverne på arbejdsmarkedet kan realiseres gennem reformer, der øger mobiliteten og rådigheden. Regeringens udspil til en jobreform II og udspillet til en forenkling af den aktive beskæftigelsesindsats rummer elementer, der trækker i den retning. Og kunne der hives et par politiske wildcards ned fra den arbejdsmarkedspolitiske ønskesky, så er en højere pensionsalder og øget adgang til arbejdskraft fra landene omkring os bestemt ikke røget i glemmebogen hos Dansk Erhverv, selv om de foreløbigt er skudt til hjørne i den politiske debat på Christiansborg,” siger Peter Halkjær.