Gemt

En erhvervspakke for fremtidens erhverv

Der er politisk enighed om en erhvervspakke som vil bane vej for flere investeringer i dansk erhvervsliv, og for at flere iværksætterfirmaer vokser sig store. Positivt for fremtidens arbejdspladser i en digital virkelighed.

Nyhed

Den politiske aftale om en ny erhvervspakke afspejler forandringerne i dansk erhvervsliv, og Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og regeringen har vist, at de er parate til at understøtte erhvervslivets vækstpotentiale i serviceøkonomien, mener Jens Klarskov, adm. direktør i Dansk Erhverv.

”Vi er meget tilfredse med, at man fra politisk side har lyttet til vores forslag til, hvordan dansk erhvervsliv kan omstille sig til en ny digital virkelighed. Det bliver både billigere og bedre at være virksomhed fremover, og det vil gavne hele samfundet,” siger Jens Klarskov, der er glad for, at der er et bredt flertal bag erhvervspakken. 

Investeringer får en hjælpende hånd

Erhvervslivets investeringer har i en årrække været lave. Fradrag til forskning har været langt under niveauet i mange af vores nabolande, og mange iværksættervirksomheder har haft meget svært ved at tiltrække kapital til at vokse sig store. Nu er der opnået enighed om en erhvervspakke, som ændrer på en række af de forhold.

”Iværksætterpakken gør det ikke bare nemmere at drive virksomhed i Danmark. Den skaber langt bedre vilkår for investeringer i forskning og udvikling, og for at skaffe kapital til iværksætterfirmaer, som er fremtidens arbejdspladser. Samlet er der gods og tyngde i erhvervspakken,” siger administrerende direktør Jens Klarskov fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Erhvervspakken indeholder vigtige initiativer som bedre regler for medarbejderaktier, investorfradrag og introduktionen af en aktiesparekonto. De vil være med til fremme iværksætterkulturen i Danmark.

”Det er faktisk ret nemt at etablere virksomhed i Danmark, og der er veluddannet og motiveret arbejdskraft. Et af de grundlæggende problemer har været at skaffe kapital til iværksætterne og at kunne tiltrække de dygtige medarbejdere. Det bliver bedre med erhvervspakken,” siger Jens Klarskov.

Med aftalen vil det blandt andet blive mere attraktivt at tilbyde medarbejderaktier til medarbejdere i iværksættervirksomheder. Det efterlyses af mange i iværksættermiljøerne.

110% fradrag indfases for langsomt

Med i erhvervspakken er også et forslag om at virksomheder skal have mulighed for at trække udgifterne til forskning og udvikling 110% fra. Dansk Erhverv havde gerne set at fradraget var på 130% men de 110% er bestemt en forbedring.

”Det vil fremme investeringerne i de gode ideer og viden, som vi skal leve af. De 110% er et skridt på vejen, men vi havde gerne set at fradraget var større, og især at det blev indfaset hurtigere. Det virker halvhjertet, at det først gælder for alvor i 2026,” siger Jens Klarskov.

Erhvervspakken forlænger også forskerskatteordningen, hvilket Dansk Erhverv er tilfreds med.