{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv ser gerne, at det bliver lettere at rekruttere udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU samt at gøre mere for at sikre, at flere bliver på arbejdsmarkedet, og at flere kommer i arbejde.
Forslag til finanslov 2019 - Arbejdsmarked
Det er positivt, at udspillet til finansloven for 2019 italesætter en stor og tiltagende udfordring for erhvervslivet, som er stigende mangel på arbejdskraft. I forlængelse af denne dagsorden foreslår regeringen at øge fribeløbet for SU og varsler samtidig et udspil om international rekruttering, et universitetsudspil og lanceringen af en sammenhængsreform, der bl.a. sigter på en styrket inklusion af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.
De konkrete forslag i finanslovsudspillet rækker samlet set dog langt fra til at løse de stigende rekrutteringsudfordringer, som rammer erhvervslivet og bremser mulighederne for vækst. Dansk Erhverv forslår derfor, at regeringen udover et udspil om international rekruttering, som der er store forventninger til, genovervejer mulighederne for at hæve folkepensionsalderen hurtigere de kommende år, end der er lagt op til i aftale om senere tilbagetrækning. Herudover er udbetaling af SU på kandidatdelen som lån også en oplagt vej til at tilvejebringe et øget udbud af arbejdskraft.
Dansk Erhverv ser med glæde frem til et udspil om international rekruttering. Regeringen bør i forhandlinger om en kommende aftale om international rekruttering fokuserer på at få gjort positivlisten ændret, så den i højere grad appellere til virksomheder med mangel på arbejdskraft.
Derudover er der et behov for at få sænket indkomstgrænsen i beløbsgrænseordningen til 325.000 kr. samt at få reduceret de administrative byrder og begrænsninger, som gør det svært for virksomheder i Danmark at rekruttere medarbejdere globalt, herunder er der eksempelvis behov for at få afskaffet kravet om, at løn kun må udbetales i likvider og kun til en dansk bankkonto.
Dansk Erhverv efterlyser i forlængelse heraf et udestående fra finanslovsaftalen for 2018 om at løfte skatte- og udlændingemyndighedernes vejledningsindsats over for virksomheder, der rekrutterer fra tredjelande. Denne styrkede vejledningsindsats er endnu ikke tilvejebragt.
Som anført i udspillet til finanslov for 2019 udløber muligheden for at påbegynde nye to årige integrationsgrunduddannelsesforløb efter 30. juni 2019, ligesom den beskæftigelsesrettet virksomhedsbonus til virksomheder, der ansætter flygtninge og en tilsvarende bonus til virksomheder, der ansætter flygtninge i IGU forløb også udløber med udspillet til finansloven for 2019.
Da kun ni af landets 98 kommuner har nået regeringens beskæftigelsesmål om, at mindst 50% af de nyankomne flygtninge skal være i job inden for de første tre år, de er i Danmark, mener Dansk Erhverv, at der er brug for at forlænge både bonusordninger målrettet virksomheder, der ansætter flygtninge og IGU ordningen.
Det er positivt, at der som en led i sammenhængsreformen, skal fokuseres på, hvordan man kan bringe målgruppen tættere på arbejdsmarkedet ved en helhedsorienteret indsats. Indsatsen bør indeholde en tættere koordinering af borgerens sag i region og i forskellige kommunale forvaltninger, så der kan investeres målrettet i den mest effektive indsats og tiltag for borgeren sker i tæt koordinering mellem forskellige myndigheder. Indsatsen kan med fordel desuden være baseret på en opfølgende indsats af en fastholdelsesmentor.
En række andre aktører i beskæftigelsesindsatsen (socialøkonomiske aktører og private jobrådgivere) har særlige kompetencer med en beskæftigelsesrettet indsats for målgruppen. Jobcentrene bør i højere grad gøre brug af disse kompetencer. Derfor bør der fra centralt hold opsættes måltal for jobcentrenes anvendelse af anden aktør i arbejdet med målgruppen.