Gemt

Tech og bæredygtighed - de nye perlevenner

Kombineret repræsenterer tech og bæredygtighed en reel mulighed for, at Danmark og dansk erhvervsliv kan gøre en positiv forskel i verden og samtidig tjene penge.

Nyhed

DANSK ERHVERV | CSR - 29. AUGUST 2018

Hvis vi ser på Industri 4.0 og alt, hvad der følger med af snak om big data, eksponentialitet og transparens, så er det svært ikke at lade sig begejstre over mulighederne. Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) kan styrke ytringsfriheden på helt nye måder. Teleinfrastruktur har forbedret adgangen til information, øget levestandarden, bekæmpet epidemier, genforenet flygtningefamilier, uddannet fattige og hjulpet jordemødre. Selvom der også er modsatrettede tendenser såsom overvågning, fake news og ’hate speech’, så er der mange, der deponerer deres optimisme på klodens vegne i de nye teknologiske muligheder.

Samtidig er vedtagelsen af FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling i 2015 i færd med at skabe en ny bevægelse. Bevægelsen er drevet frem af et sprog om bæredygtighed og ansvarlighed, som i stigende grad bliver brugt på tværs af sektorer, brancher og landegrænser.

Kombineret repræsenterer de to tendenser en reel mulighed for Danmark og dansk erhvervsliv for at gøre en positiv forskel i verden ved at levere smarte løsninger på samfundsudfordringer og samtidig tjene penge.

Det er baggrunden for at Dansk Erhverv, Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH), Erhvervsstyrelsen og Green Network den 6. september 2018 for andet år uddeler 360 Grader Prisen.

Nu er virksomhederne fundet
Prisen sætter fokus på smarte løsninger, der fremmer en bæredygtig udvikling. Det sker ved at danske startups og etablerede virksomheder, der arbejder succesfuldt i krydsfeltet imellem innovation, ny teknologi, digitale løsninger og bæredygtighed, kommer frem i lyset.

De 3 bedste forretningstiltag eller idéer i henholdsvis kategorien ’start up’ og ’etableret virksomhed’ vil på dagen skulle pitche deres løsning live foran en jury.

Virksomhederne er nu fundet:

  • Unumed (etableret)
  • Bluetown (etableret)
  • Donkey Republic (etableret)
  • Metoa (start-up)
  • Polisensio (start-up)
  • Kaffe Bueno (start-up)

Læs mere om virksomhederne og deres nominering

En stærk jury sikrer 360 graders vurdering
Juryen består i år udviklingsdirektør fra Vækstfonden, Mette Skøt, generalsekretær fra Dansk Flygtningehjælp, Christian Friis Bach, Impact investor og bestyrelsesmedlem i CIID, Søren Stig, samt administrerende direktør i Dis/Play, Steffen Blauenfeldt. Juryen repræsenterer altså både investorer, digitale eksperter og civilsamfund.

Udover adgangen til nysgerrig opmærksomhed fra juryen, præmieres de to bedste løsninger hver med et beløb på 15.000 kr. samt et årspartnerskab eller certificeringsforløb hos Green Network. De bedste cases og eksempler på 360 graders løsninger vil efterfølgende blive gjort tilgængelige af de fire arrangører.

Konkurrencen og prisuddelingen foregår d. 6 september 2018 kl. 13-17 på Børsen i København. Tilmeld dig konferencen.