{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv tager nu sammen med brancheorganisationer initiativ til et branchenetværk for civilsamfundet. Det sker for at skabe et forum for forbedring af branchens vilkår, fortæller initiativtagerne.
De frivillige organisationer hjælper der, hvor det offentlige ikke gør, og hvor der ikke er en serviceforpligtelse fra det offentlige – men hvor der er brug for hjælp. Det er blandt andet væresteder, rådgivnings- og behandlingstilbud til hjemløse, psykisk syge, mennesker i prostitution og misbrug, flygtninge, unge udsatte og mange andre. Tilbud, som ofte er i tæt samspil med det offentlige i mere eller mindre formelle samarbejdskonstellationer. Derfor er den frivillige sociale sektor i Danmark helt afgørende for vores fælles velfærdssamfund.
I Dansk Erhverv ser man frem til at facilitere den løbende dialog mellem de mange forskellige organisationer. Netværksansvarlig og politisk konsulent hos Dansk Erhverv, Rasmus Kjærhus Nørgaard, får ansvaret for at samle trådene.
”Det handler om at lytte på tværs af bordet og dele erfaringer, hvad der trykker og hvor der er behov for handling. I Dansk Erhverv arbejder vi dagligt med klassiske erhvervsvilkår og der er ofte overlap til, hvad civilsamfundets organisationer oplever af udfordringer. Vi kan med andre ord løfte hinanden. Det er derfor, vi er med,” siger Rasmus Kjærhus Nørgaard.
Skærpede rammevilkår og krav til øget styring
Dansk Erhvervs initiativ bakkes op af organisationerne Bedre Psykiatri og Reden/KFUKs Sociale Arbejde. Forstander for Reden/KFUKs Sociale Arbejde, Kira West, fortæller:
”I de senere år er rammerne for både private og offentlige tilskud til de frivillige og sociale organisationer blevet skærpet og styringen er øget, og der stilles samtidig større krav til at kunne dokumentere de sociale effekter af organisationernes indsatser for målgrupperne.”
Den udvikling kan Thorstein Theilgaard, generalsekretær i Bedre Psykiatri, nikke genkendende til:
”I mange organisationer skal der nu udarbejdes flere forskellige budgetter og regnskaber i forskellige skabeloner med forskellige frister. Der skal redegøres detaljeret for timeforbrug for specifikke medarbejdere og aktiviteter i flere forskellige projekter, og der skal afrapporteres på forskellige mål i forskellige afrapporteringsskabeloner osv.”
Ifølge Thorstein Theilgaard går det i sidste ende ud over indsatsen.
”Den tætte monitorering af mål og rammer gør det vanskeligt at indrette og udvikle indsatser med den fornødne fleksibilitet og rummelighed i forhold til målgrupper, som netop ofte er ekskluderet fra - eller har svært ved - at få glæde af offentlige tilbud på grund af komplekse problemer,” siger han.
Ansvarlighed uden overbureaukratisering
Både Kira West og Thorstein Theilgaard synes, det er positivt, at der er kommet fokus på at tilskud til socialt arbejde bruges ansvarligt og effektivt, og de frivillige og sociale organisationer har i stort omfang bidraget proaktivt til et større fokus på effekterne for dem, som har brug for hjælpen.
Fra Dansk Erhvervs side anerkender man også, at den udvikling er positiv:
”Selvfølgelig skal der være fokus på ansvarlig og effektiv brug af tilskud til socialt arbejde, men rammevilkårene skal tilpasses, så der ikke tages unødigt mange ressourcer fra det sociale arbejde. Der skal måles på det, der er relevant, så det er muligt at indrette indsatserne, så de afspejler brugernes behov. Samtidig er der behov for at sætte fokus på, hvordan flere organisationer får et bæredygtigt økonomisk grundlag at arbejde ud fra,” siger Rasmus Kjærhus Nørgaard.
Branchenetværket lanceres til et kick off-arrangement fredag den 8. juni på Børsen i København. I branchen har der været stor opbakning, fortæller Rasmus Kjærhus Nørgaard:
”Det har været overvældende. Tilmeldingerne er væltet ind. Flere organisationer har fremhævet, at det lige netop var sådan et netværk, de manglede; at det falder på et tørt sted.”
Det er Dansk Erhvervs ambition at arbejde for at afbureaukratisere procedurer og regler for civilsamfundet, sikre rimelige rammevilkår og styrkelse af det offentligt-private samarbejde for frivillige sociale organisationer.