Gemt

Godt med kontanthjælpsudspil fra regeringen

Dansk Erhverv tager godt imod regeringens udspil indeholdende regelforenklinger og en hårdere kurs overfor snyd på kontanthjælpsområdet, men erhvervsorganisationen minder om, at kommunerne skal følge kursen.

Nyhed

Et nyt regeringsudspil bebuder en strammere sanktionering overfor kontanthjælpsmodtagere, som eksempel bliver væk fra aftaler eller opholder sig i udlandet.

”Det hilser vi velkomment. For det er afgørende, at jobparate ledige står til rådighed og er aktivt jobsøgende, og at jobparate ledige, som ikke lever op til dette, sanktioneres effektivt. Men stramningerne skal følges til dørs, for ellers bliver det et slag i luften. Der er store forskelle på, hvordan og hvor meget kommunerne sanktionerer. Kommunerne skal op i gear på det her område. Det nytter ikke noget, at regeringen laver nogle fornuftige justeringer, hvis kommunerne sidder dem overhørig,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Peter Halkjær tilføjer, at det er helt rigtigt, når regeringen vil gøre reglerne på området mere enkle og give kommunerne mulighed for at kunne sanktionere hurtigere.

Bænken skal på banen
Peter Halkjær minder om, at Danmark befinder sig i et opsving, og at beskæftigelsen er tæt på at nå en Danmarksrekord.

”Beskæftigelsen buldrer derudaf, men vi kan se, at de ledige ikke kommer i sving i det omfang, som man kunne forvente og håbe. Nu er muligheden for at få dem, som så at sige lige nu sidder på bænken, ind på banen. Nogle gange skal der et lille skub til, og bliver regeringens udspil en realitet, så vil flere gå fra at være på overførsel til at kunne forsørge sig selv. Det er godt for både samfundet og for den enkelte,” siger Peter Halkjær.

Når en ledig kommer i arbejde, giver det en gennemsnitlig gevinst til statskassen på 290.000 kroner hvert år.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Peter Halkjær

Arbejdsmarkedschef
Medarbejderprofil