Gemt

Hvad siger chefen, når toget ikke kører?

Selvom togene ikke kører, skal medarbejderne gøre sit yderste for at finde alternative transportformer, så de kan møde til tiden.

Nyhed

Medarbejderen skal give virksomheden besked, så snart han/hun er klar over, at det enten ikke er muligt at nå på arbejde til tiden eller medarbejderen slet ikke kan møde op.

Det siger advokat Marianne Bækgaard Nielsen fra Dansk Erhverv.

”Som medarbejder har man pligt til at gøre, hvad der står i ens magt for at nå på arbejde til tiden. Det betyder blandt andet, at man så vidt muligt skal tage højde for den ekstra transporttid, som en togstrejke medfører,” siger Marianne Bækgaard Nielsen.
.
Når medarbejderen har gjort, hvad han/hun kan for at møde og/eller møde til tiden, er en togstrejke at betragte som lovligt forfald og dermed ikke en bortvisningsgrund.

Hvem skal betale?
En togstrejke er ikke en arbejdsgivers ansvar. Det er derfor medarbejderen selv, der skal betale for fraværet. Det kan ske i form af løntræk, men det er også muligt at aftale at bruge afspadsering, feriefridag eller lignende. I visse fag kan en hjemmearbejdsdag efter aftale med arbejdsgiveren være en løsning.

Dansk Erhvervs juridiske hotline står i øvrigt parat med rådgivning til medlemmer på telefon 3374 6400.